Banner
Banner

  • Mărește dimensiunea fontului
  • Dimensiunea fontului normală
  • Micește dimensiunea fontului

Declaraţia Limosa

Email Imprimare PDF

Declaraţia Limosa

Declaraţia obligatorie Limosa - înainte de a întreprinde parţial sau în întregime activitaţi în Belgia, ca angajat sau independent non belgian, trebuie sa declaraţi aceste activitaţi. Stagiarii care efectueaza parţial sau integral stagiul în Belgia trebuie de asemenea sa se declare. De la data de 1 aprilie 2007 a devenit obligatorie menţionarea activitaţii în LIMOSA, pentru toţi subantreprenorii straini care lucreaza temporar în Belgia (prin site-ul www.limosa.be, prin fax sau scrisoare). Cei ce se înscriu pot fi muncitori detaşaţi, stagiari sau întreprinzatori particulari independenţi. Şeful şi clientul (cel care da comanda) trebuie sa prezinte un L1 (= dovada de declaraţie) pentru fiecare strain detaşat care lucreaza în Belgia.

Urmatoarele documente sunt necesare:

1. L1, dovada declaraţiei date în Limosa pentru fiecare întreprinzator particular independent, angajat şi stagiar care lucreaza temporar în Belgia

2. Documentele de şedere valabile ale întreprinzatorilor particulari independenţi, angajaţii şi stagiarii care lucreaza temporar; este vorba despre anexa 3, anexa 22 sau un atestat de înmatriculare B sau un permis de şedere pentru rezidenţii Uniunii Europene.

3. Document valabil de detaşare E101 sau E102.

4. Autorizaţia de a munci într-un alt stat membru al UE.

5. Dovada de înscriere a întreprinderii din strainatate în PDOK (= sistemul de timbre în construcţii). PDOK este oficiul patronal de organizare şi de control al sistemului de asigurare a existenţei.

6. Certificat de aptitudini ca întreprinzator (cunoaşterea profesiunii şi gestiunea întreprinderii), trebuie sa corespunda reglementarilor privind stabilirea în Belgia.

7. Dovada de înregistrare ca antreprenor pentru lucrari în construcţii în Belgia.

8. Dovada de afiliere la un birou social. De preferinţa unul belgian.

Pe facturi trebuie sa fie menţionate urmatoarele: numarul de întreprindere, numarul dvs. din registrul de persoane fizice pentru o societate, numarul de înregistrare ca antreprenor, cel puţin un numar de cont bancar, data facturii, numarul de ordine, numele şi adresa dvs., forma juridica, numarul dvs. de TVA, numele, adresa şi numarul de TVA al clientului, data încheierii lucrarilor, descrierea lucrarilor executate, suma exclusiv TVA, norme TVA şi suma TVA, eventual şi motivul normei de TVA.

 

 
        
Decembrie 2018
Lu Ma Mi Jo Vi Du

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

31


Curs Valutar
RON - EUR 4.6550
RON - TRY 0.7639

Utilizatori

We have 159 guests and 0 members online


Ghidul romanului in Belgia