Banner
Banner

  • Mărește dimensiunea fontului
  • Dimensiunea fontului normală
  • Micește dimensiunea fontului

Monica Macovei nu trebuie revocata din functie

Email Imprimare PDF
Curtea Constitutionala: Monica Macovei nu trebuie revocata din functie, iar modificarile la Legea Referendumului sunt neconstitutionale.

Curtea Constitutionala a decis, cu putin timp in urma, ca ministrul Justitiei, Monica Macovei nu trebuie revocata din functie, in urma adoptarii, in Senat, a unei motiunii impotriva sa. Decizia Curtii a fost luata cu majoritate de voturi.

Judecatorii Curtii Constitutionale au dezbatut implicatiile motiunii simple anti-Macovei, ca urmare a sesizarii depuse la Curtea Constitutionala, saptamana trecuta, de catre liderul Aliantei DA in Senat, Puiu Hasotti. El a cerut Curtii sa se pronunte asupra obligativitatii demiterii ministrului justitiei, Monica Macovei, ca efect al votarii motiunii.

Decizia Curtii Constitutionale este definitiva si general obligatorie.

Premierul Tariceanu a reafirmat, luni, la finalul sedintei Biroului Politic al PNL, ca o sustine pe Monica Macovei, insa asteapta decizia Curtii Constitutionale in privinta efectelor motiunii simple asupra demiterii ministrului justitiei, precizand ca nu va contesta decizia CC.

Motiunea anti-Macovei fusese adoptata in 13 februarie in plenul Senatului, cu 81 de voturi "pentru".

Noua lege a referendumului este neconstitutionala

Tot miercuri, Curtea Constitutionala a decis ca modificarile aduse legii referendumului in urma unui vot in plenul Camerei Deputatilor sunt neconstitutionale.

PD sesizase Curtea in legatura cu amendamentele la actul normativ care prevad ca presedintele poate fi demis prin referendum cu jumatate plus unu din voturile celor care se prezinta la vot. Vechea lege stipula ca, pentru demitere, este necesar votul a jumatate plus unu din numarul celor inscrisi pe listele de vot.

Stire in curs de actualizare


HotNews.ro, D. Mihai, 21 feb 2007
 
        
Noiembrie 2018
Lu Ma Mi Jo Vi Du

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30


Curs Valutar
RON - EUR 4.6586
RON - TRY 0.7564

Utilizatori

We have 104 guests and 0 members online