Banner
Banner

  • Mărește dimensiunea fontului
  • Dimensiunea fontului normală
  • Micește dimensiunea fontului

Regele mondial al heroinei traia in Romania

Email Imprimare PDF
Un iranian stabilit de 15 ani in Bucuresti, care dirija una dintre cele mai mari retele de trafic de droguri din lume, a fost arestat in Austria, dupa o actiune a Politiei de Frontiera din Romania si a politiei altor cinci state.

Hossein Karimi, de 59 de ani, a venit in Romania in 1992 si, chiar in acel an, a infiintat o societate comerciala de import-export, pentru a nu trezi suspiciuni si pentru a masca afacerile ilegale.

Firma paravan

Firma infiintata in Bucuresti avea activitati perfect legale, insa suspect de putine. Cu toate ca, in 15 ani, Hossein a efectuat doar cateva transporturi de tigari, orez si stafide, comisarii de la Garda Financiara si ofiterii de la Politia Economica nu s-au intrebat niciodata cum producea iranianul bani.
Abia dupa ce au fost anuntati ca Hossein se ocupa cu droguri, politistii de frontiera au realizat ca firma era folosita ca paravan. La o analiza mai atenta, s-a putut constata ca societatea comerciala nu avea o activitate profitabila, intarindu-se astfel convingerea ca era folosita doar ca un scut al activitatilor ilicite, a precizat, ieri, conducerea IGPF.

Mafiot ca casa lui

Tot pentru a poza in baiat de treaba, Hossein s-a indragostit de tanara G.E. din judetul Teleorman si, la scurt timp, aceasta a ramas insarcinata. Iranianul a recunoscut paternitatea copilului, au mai stat cativa ani in concubinaj, dupa care cei doi s-au casatorit si au mai facut doi copii. In acest fel, si-a castigat statutul de afacerist modest si cinstit, care locuia cu sotia si copiii intr-un apartament de trei camere din Capitala. Potrivit anchetatorilor, barbatul parea un individ asezat, extrem de sociabil, despre care toti cei care il cunosteau - vecini, prieteni de familie etc. - au declarat ca il respecta.

Nasul Karimi

Hossein Karimi era, potrivit politistilor, un mafiot veritabil, care a plecat de jos, prin eliminarea, treptata, prin metode specifice, a superiorilor ierarhici.
El conducea afacerea de la distanta, organizand si conexand celulele organizatiei din diferite state si controland toate miscarile locotenentilor si acolitilor sai, fara a se implica direct in activitate.
Era recunoscut in interiorul organizatiei criminale ca fiind un lider care-si rasplatea oamenii loiali, dar ii pedepsea cu asprime pe cei care indrazneau sa ii insele asteptarile.
De exemplu, pentru un apropiat al sau care nu ii achitase la timp o datorie, Hossein a dat ordin sa fie maltratat, in public, cu cruzime, lasandu-l infirm, si a cerut executantilor sa ii trimita imagini video cu intregul episod.

Filiera

Reteaua coordonata de Hossein Karimi era extrem de bine organizata, pe celule specializate si avea cateva sute de membri. In Afganistan se aflau cei care se ocupau de cultivarea macului opiaceu, in Iran existau laboratoarele pentru transformarea opiumului in heroina, iar pe teritoriul Turciei si Statelor Unite ale Americii erau traficantii care se ocupau de transport. In Canada, SUA, Olanda, Germania si Marea Britanie erau celule de receptie si distributie a marfii catre dealerii finali. Banii obtinuti din vanzarea drogurilor erau, in final, preluati de afaceristi onesti care se ocupau de spalarea lor.

Dirijati din Romania
 

Aceasta retea a reprezentat una dintre cele mai prolifice organizatii infractionale transcontinentale, fiind responsabila de transportul si comercializarea anuala a unor cantitati de heroina de ordinul tonelor, iar sumele de bani obtinute se ridicau la cateva milioane de dolari. Hossein coordona intreaga activitate chiar de pe teritoriul Bucurestiului. Pentru ca nu pleca din Romania decat de cateva ori pe an, acesta isi chema la ordin subalternii raspanditi pe intreg mapamondul, cel putin o data pe luna, in apartamentul modest. Acolo se stabileau toate detaliile, au declarat ofiterii de la IGPF care au contribuit la capturarea iranianului.

18 luni de filaj

Ofiterii de la Antidrog au inceput sa-l supravegheze pe Hossein in 2005, dupa ce au primit un pont ca acesta s-ar ocupa de afaceri cu stupefiante (Hossein - fotografiat la Bucuresti, in timpul filajului - in pagina alaturata). 18 luni, ofiterii au monitorizat indeaproape zeci de persoane implicate in afacerea cu moarte alba. Hossein a fost urmarit pas cu pas, iar informatiile aflate in cele 18 luni de politistii romani si de peste granite au dus la depistarea mai multor transporturi de droguri.

Retinut la Viena

Dupa ce mai multi membri ai retelei au picat in mainile politistilor, in urma cu doua luni a venit si randul lui Hossein. Afaceristul a fost retinut, pe aeroportul din Viena, chiar cand incerca sa fuga in Afganistan. Intrucat SUA a emis pe numele iranianului un mandat de arestare, el urmeaza sa fie extradat in Statele Unite ale Americii.

Sursa: Ziua
 
        
Decembrie 2018
Lu Ma Mi Jo Vi Du

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

31


Curs Valutar
RON - EUR 4.6540
RON - TRY 0.7601

Utilizatori

We have 145 guests and 0 members online