Banner
Banner

  • Mărește dimensiunea fontului
  • Dimensiunea fontului normală
  • Micește dimensiunea fontului

19 Mai 2007 - o zi speciala de vot in Bruxelles

Email Imprimare PDF
Inarmati cu acte de identitate valabile: carte de identitate obisnuita sau provizorie, buletin de identitate, paşaport diplomatic, de serviciu, simplu sau titlu de călătorie, peste 1200 de alegatori si-au putut exercita astazi la Bruxelles dreptul constituţional de vot.

Iata si cateva poze de la acest eveniment:

http://spotted.augusta.com/display.html?gallery=68304

Contrar previziunilor meteorologice pentru acest week-end, ziua de 19 Mai 2007 s-a dovedit a fi neasteptat de frumoasa. Insa nu numai timpul ci si dorinta de a sustine sau nu pe presedintele Traian Basescu le-a condus pasii alegatorilor nerabdatori inca de la primele ore ale diminetii. Multi oameni au calatorit si cate 2 ceasuri pana la Bruxelles venind din diferite colturi ale Belgiei (Brugge, Charleroi, Ciney etc) ca sa raspunda la intrebarea de pe buletinul de vot.
La ora deschiderii, prezenta sustinuta a determinat aparitia unei cozi destul de lungi care s-a pastrat si chiar a luat proportii catre orele amiezii. Sirul compact de romani a ajuns pe Rue Gabrielle la nu mai putin de 130 de persoane. Astfel, daca un alegator a ajuns la coada in jurul orei 16:00 i-au trebuit cam 1h si 15' pana cand a putut intra in cabina de vot, una dintre cauze fiind si faptul ca in ambasada au fost amplasate doar 5 cabine individuale iar grupurile care erau lasate sa intre in sectia de votare erau cam de tot atatea persoane.
Odata intrat, fiecare alegator a fost inscris pe baza actului de identitate, a remis o declaratie pe propria raspundere ca nu a mai votat inca o data in ziua respectiva si a fost invitat sa aleaga. Soarta presedintelui tarii noastre s-a pecetluit prin simpla stampilare cu cerneala rosie a uneia dintre cele doua casute de pe buletinele de vot.
Datorita numarului mare de persoane care au asteptat sa aleaga, programul de votare s-a prelungit in final pana in jurul orei 21:00.
Dupa incheierea procesului de vot, la ambasada a inceput numaratoarea buletinelor, rezultatul fiind consemnat intr-un proces-verbal. Acesta a fost semnat de toti membrii sectiei si a fost trimis catre Biroul Electoral Central, care va centraliza rezultatele venite din toata tara. La finalul acestui proces, BEC va trimite rezultatele Curtii Constitutionale.
Curtea Constitutionala va trebui sa decida, cu votul a 2/3 din numarul judecatorilor, asupra valabilitatii referendumului si sa confirme rezultatele inregistrate la urne.
Decizia sa va trebui prezentata senatorilor si deputatilor reuniti in sedinta comuna, dupa care se va publica in Monitorul Oficial.
Cum la referendum mai mult de jumatate plus unu, dintre cei care au venit la urne au votat „nu” demiterii (rata totala a participarii la vot fiind de 47% adica de aproximativ 8,5 milioane de alegatori), presedintele Traian Basescu se va putea intoarce la Palatul Cotroceni!
 
        
Decembrie 2018
Lu Ma Mi Jo Vi Du

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

31


Curs Valutar
RON - EUR 4.6540
RON - TRY 0.7601

Utilizatori

We have 318 guests and 0 members online