Banner
Banner

  • Mărește dimensiunea fontului
  • Dimensiunea fontului normală
  • Micește dimensiunea fontului

Incredibil dar adevarat

Email Imprimare PDF
Italienii vor sa-si aduca deseurile in Romania

Oficialii guvernamentali italieni vor discuta, marti, la Bucuresti, cu autoritatile romane despre posibilitatea transportarii in Romania a catorva mii de tone de deseuri menajere, care genereaza, de cateva saptamani, o grava criza ecologica in sudul Italiei.
Discutiile de saptamana viitoare se vor axa pe posibilitatea transportarii deseurilor in Romania, pe cale maritima, si a depozitarii si reciclarii acestora in schimbul unui pret de 110 euro pe tona.

Intalnirea a fost programata dupa ce mai multe regiuni italiene, printre care si Emilia Romagna, Liguria sau Lombardia, au refuzat sa preia deseurile acumulate in provincia Campagna, din sudul tarii, si in special in jurul orasului Neapole, sufocat de cateva saptamani de gunoaie.

Criza ecologica survine in contextul in care provincia Campagna se confrunta, de mai multa vreme, cu o grava problema legata de lipsa spatiilor pentru depozitarea si reciclarea deseurilor menajere, cele cateva gropi de gunoi din zona fiind deja suprasaturate.

Situatia a devenit dramatica, in conditiile in care, de cateva saptamani, angajatii serviciilor de salubritate au decis sa refuze sa mai colecteze deseurile, obligandu-i pe localnici sa arunce gunoiul pe strazi si sa organizeze ample actiuni de protest.

De teama epidemiilor, localnicii au inceput deja sa arda gunoiul, in pofida avertismentelor ca fumul degajat in acest mod este extrem de toxic. In disperare de cauza, consiliile comunale ale unor localitati din zona au cerut alipirea la Republica San Marino si trimiterea in teritoriu a Castilor Albastre ale ONU, care sa intervina impotriva „violentelor pe care statul italian le pune in aplicare impotriva populatiei locale”.

 
        
Decembrie 2018
Lu Ma Mi Jo Vi Du

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

31


Curs Valutar
RON - EUR 4.6540
RON - TRY 0.7601

Utilizatori

We have 192 guests and 0 members online