Banner
Banner

  • Mărește dimensiunea fontului
  • Dimensiunea fontului normală
  • Micește dimensiunea fontului

Sustineti prezenta Rombel la Congresul romanilor de pretutindeni

Email Imprimare PDF

Dragi cititori Rombel,

ghid rombelDaca doriti sa sustineti prezenta unui reprezentant Rombel la Congresul romanilor de pretutindeni din 24-25 iunie 2016 la Bucuresti, pentru a promova doua proiecte importante pentru diaspora, initiate de Rombel cat si proiectele altor asociatii romanesti din Belgia, si pentru a face mai puternica prezenta comunitatii noastre la acest eveniment, va rugam sa ne ajutati sa strangem cele 250 de semnaturi necesare pentru fiecare  “candidat”.

Pentru ca suntem o echipa de atitia ani ne-am dori sa avem doi reprezentanti (Dorin Fleseriu si Cornel Radu-Loghin), insa daca nu va fi posibil sa adunam cele 500 de semnaturi, am hotarat, impreuna, sa particip eu in acest an. Motivul sunt cele doua proiecte care le-am initiat prin Rombel si care vi le prezint aici pe scurt:

1) i-voting (votul prin internet) - Am constituit impreuna cu un ONG international (Europeans Throughout the World) primul grup de lucru la nivel european care promoveaza votul prin internet (votul electronic on-line) pentru cetatenii si expatriatii europeni, cu implicatii majore in viitor pentru Romania si mai ales pentru diaspora. Vom avea o prima conferinta in acest sens in Parlamentul European in data de 29 iunie 2016, pe care o pregatim intens de cateva luni de zile. Anuntul va aparea in saptamanile urmatoare. Avem nevoie de sustinerea si participarea diasporei, caci suntem cei care am cerut insistent si beneficiarii principali ai acest sistem de vot electronic prin internet, accesibil din orice colt al lumii.


2) Reintoarcerea acasa – proiectul unui portal internet (care a primit de curand o finantare partiala de 30.000RON prin proiect DPRP), primul de acest gen, adresat romanilor care doresc sa se reintoarca acasa, in Romania. Este o prima etapa din constituirea unui mecanism functional, speram sub forma unui parteneriat Guvern - ONG-uri, care sa sustina acesti romani in toate etapele procesului de repatriere, si care sa-i ajute sa devina exemple de succes. Dorim sa deschidem o pista de circulatie in sens invers, pe o autostrada deocamdata cu sens unic: plecarea din tara.  Am deschis in acest sens un grup facebook dedicat: https://www.facebook.com/groups/reintoarcerea.acasa/

Este o dorinta  pentru multi dintre noi, avem si aici nevoie de implicare din partea diasporei romanesti.


Rombel a promovat si prezentat pe site de aproape 14 ani initiativele tuturor asociatiilor Romanesti in Belgia. Dorim sa facem la fel si acum, iar la acest Congres sa prezentam proiectele, initiativele si doleantele tuturor asociatiilor care poate nu vor reusi sa fie printre delegati, dar care cauta sustinere si colaboratori. Vom pregati un document electronic cu proiectele noastre si ale acestor asociatii, pentru a putea fi distribuite la participantii la Congres.

Pentru cei pe care nu am ajuns sa-i cunosc o sa ma prezint pe scurt:

Dorin Fleseriu - inginer IT si antreprenor pasionat, locuiesc  in Belgia de 16 ani, casatorit, am doi copii, nu am fost implicat in politica nici nu am colaborat cu vreun serviciu dubios.  Am creat grupul RomBel in anul 2002, apoi site-ul si forumul Rombel (2003), din convingerea ca pentru noi cei din diaspora, comunicarea  civilizata si schimbul liber de informatii sunt esentiale.

Dupa ani buni petrecuti in administrarea si moderarea (uneori zbuciumata) Rombel, prefer acum  un rol mai discret de administrator, axandu-ma mai mult pe latura practica si proiecte concrete. Raman un fan al Forumului, unde se construiesc topicuri, unde informatia este cursiva si ramane conservata, in detrimentul Facebook care este prea volatil.

Am incercat impreuna cu moderatorii Rombel, care m-au ajutat in toti acesti ani, sa ramanem o portavoce a oricarui lucru bun care s-a intamplat in comunitatea romaneasca din Belgia. Am incercat sa incurajam oamenii sa se ajute reciproc, sa organizam evenimente si actiuni frumoase, atat cat timpul ne-a permis,  munca noastra fiind remunerata doar prin multumirile celor care au gasit pe site, grup, forum, in ghid sau la intalnirile Rombel, un sprijin practic si moral. Ii multumesc lui Cornel pentru ca are (inca) rabdare sa faca aceasta munca dificila de moderare, cu multa transparenta si diplomatie.  Echipa care o facem impreuna din 2010, alaturi de alte trei fete sufletiste, Vicentia Neagu, Talida Barbe si Carmen Solomie (“mama” Ghidului) si alti cativa prieteni colaboratori, ne-au ajutat sa ramanem “drepti” in fata dumneavoastra, si sa pastram pe mai departe viu spiritul Rombel.

Pentru cei mai noi pe grup, puteti gasi istoricul Rombel aici: http://rombel.com/rombel.html si aici: http://rombel.com/rombel/proiecte.html

Daca doriti sa ne sustineti prezenta la acest Congres, avem  liste disponibile pe care deocamdata le puteti semna la urmatoarele adrese:


  1. Libraria Europa Nova – Clos du Parnasse 11E, Bruxelles (contact: Mirela Nita Sandu , tel: 0479 84 54 5 )
  2. Biserica Sf. Nicolae – Rue de Vanderlinden 8, Bruxelles  (dupa-amiaza intre orele 17-20)

Cei care doresc sa ne ajute in colectarea de semnaturi, pot lista acest formular si completa datele sustinatorilor in mod lizibil,  apoi vor trebui semnate de acestia. Formularul poate fi apoi trimis scanat ( sau fotografiat la o calitate buna) prin e-mail la adresa  Această adresă de e-mail este protejată de spamboţi; aveţi nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza iar ulterior il puteti trimite prin posta la adresa urmatoare:

ROMBEL ASBL

Clos du Parnasse 11E

1050 Bruxelles

Mentionam ca procedura de inscriere precizeza ca o persoana poate sustine doar un singur candidat, pe o sigura lista. Pot semna doar cetateni romani majori, cu rezidenta in Belgia. Data limita de receptie a listelor in forma scanata este 29 mai 2016.

De asemenea dorim sa mentionam ca Rombel il sustine pe Dumitru Chihaia cat si pe alti posibili candidati de buna credinta sa participe la acest Congres.


Va anuntam de asemenea ca Duminica 19 Iunie la orele 15:00 vom organiza la sediul nostru (adresa de mai sus), o editie speciala a Dialogurilor Rombel, dedicata acestui Congres , pentru ca impreuna cu dumneavoastra, sa structuram propunerile, doleantele si proiectele care le vom reprezenta la Bucuresti.

Va multumesc,

Dorin Fleseriu

Rombel - Romani in Belgia

 
        
Octombrie 2018
Lu Ma Mi Jo Vi Du

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

31


Curs Valutar
RON - EUR 4.6658
RON - TRY 0.7283

Utilizatori

We have 133 guests and 0 members online