Banner
Banner

  • Mărește dimensiunea fontului
  • Dimensiunea fontului normală
  • Micește dimensiunea fontului

Dadaismul celebrat la Bruxelles : L’Om DadA de Gigi Căciuleanu la Bozar, 28 septembrie 2016

Email Imprimare PDF
Institutul Cultural Român Bruxelles celebrează 120 de ani de la nașterea poetului Tristan Tzara prin spectacolul de teatru coregrafic, L’Om DadA, miercuri, 28 septembrie, la Palatul de arte frumoase  (BOZAR) din Bruxelles.  Încărcat cu sensuri filozofice, viu, actual și profund, spectacolul este realizat de Gigi Căciuleanu, după textul lui Tristan Tzara, Omul Aproximativ (fr. L’homme aproximatif), în traducere în română de Ion Pop.   Gigi Căciuleanu și Lari Giorgescu, inițiază publicul în realitatea aproximativă a lumii Dada, jonglând între două planuri ludice, de la tinerețea impetuasă la maturitatea profundă, prin două limbaje fluide, al poeziei și al mișcării, într-o coregrafie cu adevarat originală.
Data: 28 septembrie 2016, 20h
Loc: Bozar, Salle M, Rue Ravenstein 23, 1000 Bruxelles
Tarif  bilet : 15euro/persoană. Biletele pot fi rezervate online pe site-ul Bozar
Spectacolul este jucat în limbile română și franceză cu subtitrare în limba franceză
“Acum 100 de ani, un Român, Tristan Tzara, lansa un curent nou în arta modernă a Occidentului: Dadaismul. Ce poate fi mai emoţionant pentru mine decât să salut acest eveniment, în felul meu, cu spectacolul-performance: “ L’Om DadA ”.
Să vin la Paris cu cea mai recentă creaţie a mea, inspirată de “Omul Aproximativ” al lui Tzara, în oraşul unde el a trăit şi unde eu locuiesc, reprezintă realizarea unui vis minunat! Un vis continuat şi întregit prin turneul acestei piese, în chiar inima Europei, la Bruxelles. Precum şi la Londra, în capitala patriei lui Shakespeare, pe care în acest an de asemenea, îl sărbătorim!”, mărturisește Gigi Căciuleanu pentru ICR, la Paris, în 30 iulie 2016.

L'Om DadA este o coproducţie a Teatrului Naţional Bucureşti şi a Centrului de Cercetare şi Creaţie Teatrală "Ion Sava", cu Gigi Căciuleanu Romania Dance Company şi Fundația Art Production, realizat cu sprijinul Institutului Cultural Român.

Gigi Căciuleanu (n. 1947, București) a început să danseze în copilărie, a studiat la Școala Națională de Coregrafie și a descoperit dansul modern sub îndrumarea lui Miriam Răducanu, o figură de avangardă a dansului românesc. În 1973 este invitat de Pina Bausch în Essen-Werden și ulterior se mută în Franța. Este decorat cu titlul de Cavaler în Ordinul de Arte și Litere (1984), primește premiul Altazor (2002) la Santiago, echivalentul chilian al Oscarului și România îl decorează, în același an, cu cea mai înaltă distincție, ordinul național Steaua României. Activitatea sa de dansator și coregraf însumează peste 300 de spectacole proprii.

Lari Giorgescu (n. 1986, Craiova) este actor la Teatrul Naţional Bucureşti. Printre rolurile sale importante se numără: Caţavencu din D’ale noastre (regia Gigi Căciuleanu), Vagabondul din Omul care a văzut moartea (regia Dan Tudor), Leonce din Leonce şi Lena (regia Horaţiu Mălăele), Lae din Dumnezeu se îmbracă de la second-hand (regia Ion Caramitru) ș.a.


- sfârșit -

Notă pentru ziarişti: informaţii suplimentare şi cereri de interviuri la ICR Bruxelles: Această adresă de e-mail este protejată de spamboţi; aveţi nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza
Site internet: www.icr.ro/bruxelles_/
Facebook: ICR Bruxelles
Twitter: @ICRBruxelles

Institut culturel roumain Bruxelles, membre d'EUNIC Bruxelles et d'EUNIC Netherlands
Roemeens Cultureel Instituut Brussel, lid van EUNIC Brussel en EUNIC Netherlands
107 Rue Gabrielle / Gabriellestraat 107 - 1180 Uccle / Ukkel
 
        
Decembrie 2018
Lu Ma Mi Jo Vi Du

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

31


Curs Valutar
RON - EUR 4.6605
RON - TRY 0.7646

Utilizatori

We have 116 guests and 0 members online