In noaptea de simbata spre duminica, deh, a inceput perioada de vacanta si cum ingerul pazitor si-o fi luat concediu a si dat beleaua peste mine. Mi-au furat placa oficiala a masinii si toate documentele (inmatricularea, controlul tehnic, polita cu asigurarea, certif de conformitate) pe care le uitasem in masina. M-am dus sa declar furtul la politie si dupa o asteptare de 3 ore mi-a venit rindul la PV si ca sa ma consoleze agentul mi-a spus ca in aceeasi noapte pe strada mea au fost operate 3 furturi de acest gen. Banda de raufacatori provine din Franta si este specializata pe marcile de masini fabricate in Franta. In Belgia, fura placile si documentele, in Franta fura masinile corespunzataoare si le inmatriculeaza cu actele belgiene.... Chestie lucrativa si neimpozabila. Sau mai fura placa pentru a opera cine stie ce matrapazlicuri ....
Pina una, alta, pagubele la vedere:
- politia a radiat placa in Belgia si a anuntat-o la Interpol;
- nu pot circula cu masina, pina nu obtin placa si documente noi; procedura care poate dura 2-3 -4 saptamini;
- va trebui sa platesc noile placi, sa platesc noua taxa de circulatie chiar daca am platit-o pe cea legata de placa veche in urma cu 3 sapatamîini. Taxa platita va fi rambursata in aprox 6 luni iar in cazul in care nu platesc noua taxa daca da un control peste mine se lasa cu amenda mare ....
- va trebui sa refac controlul tehnic;
- sa refac si documentul certificat de conformitate: alti bani, alta distractie;
- nu mai vorbesc de timpul pierdut pe la ghisee.
Va tin la curent, daca am noutati de procedura sau alte chestii.
PS: Nu lasati , la bordul vehiculului actele originale ale masinii . Riscul e mare...si va sigur ca belelile sunt multe.
Eu am uitat actele o singura data si taman atunci a fost sa fie...