Mi-au furat placa si hirtiile masinii

Discutii a caror teme nu se incadreaza intr-unul din celelalte forumuri

Moderators: Moderatori Rombel, Editor Rombel

Mi-au furat placa si hirtiile masinii

Postby Topolino on Mon Jul 02, 2012 8:28 pm

In noaptea de simbata spre duminica, deh, a inceput perioada de vacanta si cum ingerul pazitor si-o fi luat concediu a si dat beleaua peste mine. Mi-au furat placa oficiala a masinii si toate documentele (inmatricularea, controlul tehnic, polita cu asigurarea, certif de conformitate) pe care le uitasem in masina. M-am dus sa declar furtul la politie si dupa o asteptare de 3 ore mi-a venit rindul la PV si ca sa ma consoleze agentul mi-a spus ca in aceeasi noapte pe strada mea au fost operate 3 furturi de acest gen. Banda de raufacatori provine din Franta si este specializata pe marcile de masini fabricate in Franta. In Belgia, fura placile si documentele, in Franta fura masinile corespunzataoare si le inmatriculeaza cu actele belgiene.... Chestie lucrativa si neimpozabila. Sau mai fura placa pentru a opera cine stie ce matrapazlicuri ....

Pina una, alta, pagubele la vedere:
- politia a radiat placa in Belgia si a anuntat-o la Interpol;
- nu pot circula cu masina, pina nu obtin placa si documente noi; procedura care poate dura 2-3 -4 saptamini;
- va trebui sa platesc noile placi, sa platesc noua taxa de circulatie chiar daca am platit-o pe cea legata de placa veche in urma cu 3 sapatamîini. Taxa platita va fi rambursata in aprox 6 luni iar in cazul in care nu platesc noua taxa daca da un control peste mine se lasa cu amenda mare ....
- va trebui sa refac controlul tehnic;
- sa refac si documentul certificat de conformitate: alti bani, alta distractie;
- nu mai vorbesc de timpul pierdut pe la ghisee.

Va tin la curent, daca am noutati de procedura sau alte chestii.

PS: Nu lasati , la bordul vehiculului actele originale ale masinii . Riscul e mare...si va sigur ca belelile sunt multe.
Eu am uitat actele o singura data si taman atunci a fost sa fie...
“Dictatura îţi închide gura; Democraţia te lasă să vorbeşti cît te ţin puterile.”
Topolino
Membru
Membru

Re: Mi-au furat placa si hirtiile masinii

Postby ionel on Mon Jul 02, 2012 9:09 pm

trist... Nu ne ai spus si in ce zona stai...
ionel
Membru
Membru

Postby pucini on Mon Jul 02, 2012 9:21 pm

foarte trist, in ce zona locuiesti? nu de alta dar sa vedem si noi daca suntem vizati...
asigurarea casco nu acopera astfel de situatii?
pucini
Guru
Guru

Postby Georgiana Andreea on Mon Jul 02, 2012 9:40 pm

Groaznic.
Si eu intreb zona.......

Du-te si vezi ce asigurare ai platit (contractul) si ai sanse sa iti plateasca asiguratorul toata "povestea", sau macar o parte - dar depinde de asigurarea ta.
Georgiana Andreea
Senior
Senior

Postby Topolino on Mon Jul 02, 2012 10:09 pm

- Zona linistita, sa zicem la +- 30 km de Bruxelles. La 5 km de mine, au operat in acest mod 50 de masini, luna trecuta.
- Asigurarea nu plateste nimic. Nici macar full omnium / casco nu ajuta*, in situatia mea. Hotii au intrat in masina cu chestii computerizate au deschis portiera fara EFRACTIUNE si au inchis-o la plecare ca sa nu dea de banuit. Adica sa nu se sesizeze nimeni cu chestii suspecte, ca sa aiba ei timp pt invirteli. Deci, asiguarea nu intervine. Singura chestie draguta: asiguratorul s-a oferit sa faca formalitatile administrative, sa ma scuteasca de drumuri si RV-uri. "Dragalasenia " e contra cost , apreciez gestul si cred ca ma las pe mina lui, pe mine m-au lasat nervii ...

*PS: din categoria tot patitul e priceput. Cind proprietarul masinii descopera asa o chestie adica un vol in masina fara efractiune, aranjeaza putin "dosarul". Cei corecti sunt buni de plata, nu au scapare.

PS2: sunt ochi care umbla peste tot. ....
Explicatia: ajung azi acasa si dupa ceva vreme suna unul la usa.
Zice omul: am vazut ca masina-i fara placa, e de vinzare, cumva ?
“Dictatura îţi închide gura; Democraţia te lasă să vorbeşti cît te ţin puterile.”
Topolino
Membru
Membru

Postby MolenbeekPride on Mon Jul 02, 2012 10:34 pm

Daca e harbul din imagine e clar de ce au preferat sa fure placa ....isi fac plinuri de benzina fara sa plateasca( doar e vacanta si circulam distante mari), si ies mai castigati.Apoi 230 pe autostrada sa-ti umple cutia postala de amenzi!Loool
MolenbeekPride
Senior
Senior

Postby Topolino on Mon Jul 02, 2012 10:40 pm

MolenbeekPride wrote:Daca e harbul din imagine e clar de ce au preferat sa fure placa ....isi fac plinuri de benzina fara sa plateasca( doar e vacanta si circulam distante mari), si ies mai castigati.Apoi 230 pe autostrada sa-ti umple cutia postala de amenzi!Loool

Hirbul din imagine e chestie de colectie si e hirb italian.
Daca as face ce-mi place 100 % , mi-as cumpara un hirb .....
Nu am asa ceva dar cine are daca vine hotul, se cam schimba datele problemei: hotul lasa placa si pleaca cu masina.

Hotii au furat PLACA de la o marca franceza. Model 2009.
Din momentul in care am declarat furtul si politia a notificat, nu mai sunt responsabila de ce face hotul.
Topolino
Membru
Membru

Postby MolenbeekPride on Mon Jul 02, 2012 11:02 pm

Vezi daca a reusit sa comercializeze asa ceva:
http://www.dhnet.be/infos/faits-divers/ ... ation.html
MolenbeekPride
Senior
Senior

Return to General