O modalitate rapida şi sigura de a trimite bani este prin intermediul Serviciului Western Union Money TransferSM -www.westernunion.com, care reprezinta soluţia perfecta pentru a trimite bani persoanelor de încredere.

Daca trebuie sa trimiteţi bani unei persoane necunoscute, va confruntaţi cu riscul de a deveni victima unei fraude.

Daca doriţi sa trimiteţi bani în afara României, suma maxima ce poate fi transferata este de 10.000 Usd sau echivalentul în Euro şi Ron (conversia Usd va fi facuta la cursul Western Union, şi nu la cel al BNR). Daca primiţi bani din strainatate, trebuie sa aveţi un act de identitate, vârsta minima de 14 ani şi sa specificaţi agentului: numele şi prenumele persoanei care a trimis banii, suma transferata, oraşul şi ţara de unde s-a efectuat transferul şi numarul de control al transferului (MTCN). Servicii opţionale -livrare la domiciliu, anunţare telefonica/telegrama sau mesaj sms. Nu este nevoie sa aveţi un cont deschis în banca, iar banii se pot ridica de la oricare dintre cele peste 4.600 locaţii din România -durata transferul propriu-zis este foarte scurta, cîteva minute.

Western Union va recomanda pentru a va proteja împotriva fraudelor: nu trimiteţi niciodata bani unui necunoscut printr-un serviciu de transfer de bani; fiţi foarte atenţi la afaceri sau oportunitaţi care par prea avantajoase pentru a fi adevarate; nu folosiţi serviciul de transfer de bani pentru a plati, de exemplu, achiziţii la licitaţii online; nu trimiteţi bani pentru a plati taxe sau onorarii pentru potenţiale câştiguri la loterii internaţionale. Pentru a ajuta pe cei în nevoie a fost creata Fundaţia Western Union, un exemplu fiind susţinerea programului "Singur acasa", ce asista copiii emigranţilor români.