https://ci4.googleusercontent.com/proxy/mRntvh1JRMmbI8TbohCbxg_2FcMYIo201BdI8ibjJKNGXTD_7Indifouk9Ub8s2nSBEUhi1NShDZiHj207A1a5LUnAxd6vIpyJDqxt_Fnun872qryFmGyhqfDKFUuN-8t2SS=s0-d-e1-ft#https://drive.google.com/uc?id=19jEzX6e7U8vwozJvQOGQZ1fOTI0jOlBv&export=download

Asociatia ROMBEL - COMMUNAUTE ROUMAINE EN BELGIQUE este partener in campania de sustinere a dreptului la vot pentru cetatenii europeni, in tara de resedinta - Inițiativa Cetățenească Europeană (ICE) studențească “Voters Without Borders” - ALEGĂTORI FĂRĂ FRONTIERE, drepturi politice depline pentru cetățenii UE. Inititiva a fost lansata la 1 septembrie 2020, iar scopul este strangerea a 1 mlion de semnaturi intr-un an, pentru a determina revizuirea Directivelor europene in ceea ce priveste dreptul de vot al cetatenilor mobili. 

O prima VICTORIE, un pas inainte in extinderea dreptului la vot. In data de 19 octombrie 2020, Comisia Europeana a publicat programul anual de lucru pentru 2021 si a anuntat revizuirea Directivelor privind drepturile de vot ale cetatenilor europeni mobili. 

VOTATI petitia  "ALEGATORI FARA FRONTIERE" pe site-ul oficial Voterswithoutborders.eu sau pe site-ul oficial al Comisiei Europene aici 
 https://eci.ec.europa.eu/013/public/#/screen/home

Board-ul "Voters Without Borders", împreună cu mai mai multe organizatii ce sunt membre ale coaliției noastre de parteneri, este format de studenți și voluntari ce fac parte din așa-numita generație Erasmus, ce cunosc în amănunt îngrijorările și provocările generației tinere. Revendicarea noastră? A avea un cuvânt de spus în ceea ce privește viitorul nostru, prin drepturi politice depline!

De asemenea, "Voters Without Borders" propune o revizuire a directivelor Europene ce privesc drepturile de vot și candidare a cetățenilor Europeni în alegerile Europarlamentare și locale, revizuire ce insemnează includerea acestora într-o lege comună Europeană aplicată în toate alegerile și referendumurile. Ținta noastră: o cetățenie Europeană reală, stergerea petelor de pe democrația Europeană și integrarea deplină în Statele Membre.

ALEGĂTORI FĂRĂ FRONTIERE, drepturi politice depline pentru cetățenii UE.

Comunicat de presa (EN) - https://docs.google.com/document/d/1WvfMMpCS5EM8HetpxOpBjWZoURPEWRHEMgWhq8zeqU4/edit

Comunicatul de presa in limba romana: https://drive.google.com/drive/u/1/folders/1UbnJkYk3q-9ZvqyM4ClhqLKbZoFoxzOC

Website (mai multe limbi, inclusiv romana)- https://voterswithoutborders.eu/romanian/

Votati si dati mai departe!