Belgia a găzduit un concurs de frumuseţe pentru femeile fără casă, în urma căruia câştigătoarea, în vârstă de 58 de ani, a primit dreptul de a locui gratuit într-un apartament, timp de un an.  Therese Van Belle a surclasat alte nouă finaliste, care acum vor fi nevoite să se întoarcă iar pe străzi. femeia a fost aleasă pentru "spiritul său luptător şi dorinţa de a-şi îmbunătăţi situaţia".

"Sunt copleşită. N-am fost norocoasă niciodată, acum e prima oară. Cred că viaţa mea se va schimba în bine", a mărturisit ea emoţionată.

Organizatorii concursului au precizat că evenimentul a avut drept scop atragerea atenţiei asupra oamenilor fără adăpost.

 

Mai multe organizaţii umanitare au criticat însă ideea, fiind de părere că participantele s-au transformat în păpuşi şi şi-au parodiat propria viaţă. Leonie Renier, care a ieşit pe locul doi, a respins totuşi aceste critici.

'Concursul nu a fost unul obscen. O persoană homeless care vrea să fie frumoasă nu e obscenă. Mizeria vieţii pe stradă este obscenă', a declarat femeia în vârstă de 39 de ani.

Concursul a fost sponsorizat de mai multe firme locale, printre care o florărie şi un restaurant. sursa: click.ro