Luminita Petrisor candideaza la alegerile locale din Bruxelles pe lista Partidului MR (Miscarea Reformatoare ) in comuna Molenbeek Saint Jean. S-a nascut in Timisoara, Romania, are 49 de ani si este mama devotata a trei copiii.
 
Luminita locuieste de 12 ani in Belgia iar din 2014 membra fondatoare si presedinta Asociatiei Femeilor Romance din Belgia si Vicepresedinta a Federatiei Romanilor de Pretutindeni, infiintata anul acesta.

“Desi stabilita de atatia ani in Bruxelles am pastrat intodeauna in suflet principiile si valorile unui roman autentic, amintiri ale locurilor natale unde mi-am petrecut copilaria si m-am format ca om . Am purtat cu mine si am impartasit tuturor traditiile, obiceiurile si valorile neamului nostru . Departe de casa nu am uitat ca pentru mine a fi roman inseamna a -ti iubi aproapele. Dorinta de a avea un strop de Romanie aproape de mine m-au determinat sa infiintez Asociatia Femeilor Romance din Belgia implicandu-ma astfel in diferite actiuni ce aveau drept scop promovarea culturii traditiilor si obiceiurilor romanesti, actiuni cu scop caritabil pentru ajutorarea celor in nevoi ramasi in tara, workshopuri de dezvoltare personala, intalniri si discutii pe diferite teme ce aveau rolul de a valoriza femeia in societate . Am avut multe idealuri in viata. Pe unele le-am implinit, la altele inca mai lucrez si sunt unele la care doar am visat. Pe tot parcursul vietii in calea spre succes, in ciuda greutatilor intampinate, curajul, bunatatea, simplitatea si adevarul mi-au fost sfetnici de valoare ce m-au ajutat sa merg mai departe. Motto-ul meu in viata : ” Trec o singura data prin viata . Tocmai de aceea , orice lucru bun pe care il pot face… trebuie sa-l fac acum… pentru ca nu voi mai trece pe aici . ” Maica Tereza
 
“Pe 14 Octombrie 2018 , ma prezint pe listele electorale, in Molenbeek Saint Jean, una dintre primariile Bruxelles-ului cu cei mai multi romani. Fac asta pentru ca vreau sa fiu aproape de romani si de nevoile lor, sa-i ajut cat mai mult posibil si sa impartasesc cu ei experienta acumulata in Belgia, tara în care mi-am petrecut o parte din viața, cu demnitatea și mandria de a fi Româncă.”
 
Mereu aproape de oameni, Luminita a castigat increderea belgienilor care o propun pentru a participa la alegerile locale din comuna in care locuieste.Din experienta acumulata si confruntandu-se cu problemele romanilor si pentru a putea ajuta atat pe plan social cat si in toate demersurile de integrare,speram ca va reusi sa ajunga unul dintre consilierii primariei din Molenbeek Saint Jean, lucru care va fi posibil doar cu suportul romanilor de aici.
 
” As vrea ca romanii mei sa inteleaga ca pentru a ne astepta la o schimbare trebuie, mai intai, sa ne implicam in viata politica locala. Sper ca sa inteleaga importanta acestui lucru cat mai multi romani pe care ii astept sa mi se alature in actiunile pe care impreuna le vom desfasura ! ”
In urmatoarele saptamani Luminita va fi prezenta pe strazile Molenbeek Saint Jean -ului pentru a intalni cat mai multi romani si a discuta problemele care trebuie abordate la primarie.
 
Daca locuiti in Molenbeek Saint Jean, va rugam sa o contactati pe Luminita la telefon 0486 68 92 85 , mail: si pe Facebook: https://www.facebook.com/luminita.petrisor.1 pentru a va intalni cu ea si echipa.
 
”Stim cu totii ca doar impreuna vom reusi, stim ca avem nevoie unii de altii si vreau ca fiecare din dumneavoastra sa creada ca doar impreuna suntem mai puternici ! Haideti sa fim noi, romanii uniti din Molenbeek Saint Jean, cei care vor schimba imaginea romanilor din diaspora!

 

Schimbarea incepe de la noi !