🔴🟡🔵 ÎN PREMIERĂ ÎN DIASPORA! Voi ați întrebat, noi am acționat, ni s-au alăturat și au răspuns pentru dumneavoastră reprezentanții Secției consulare de la Bruxelles: E.S. Ministru Consilier Mariana Stoian și E.S. Ministru Plenipotențiar, Coordonator al Secției Consulare Oleg Ungureanu!
 
Unele întrebări, situații sunt recurente în comunitatea noastră și au fost semnalate prin mesajele postate pe grup sau trimise în privat. Reprezentanții RomBel au participat în ultima vreme la dialoguri directe cu Ambasada României în Regatul Belgiei, cu E.S doamna Ambasador Andreea Păstârnac și cu domnul Consul Oleg Ungureanu pentru a facilita comunicarea între autorități și cetățeni.

RomBel - Români în Belgia a lansat proiectul "ORA DE CONSULTANȚĂ CONSULARĂ" - cu primul eveniment care a avut loc pe 13 aprilie 2021, dedicat DOCUMENTELOR DE CĂLĂTORIE: Cum îmi fac un pașaport? Cum fac o procură? Unde declar nașterea unui copil? Ce fac dacă mi-au expirat actele de călătorie? 

13 aprilie, ora 18:00 (Be)- Documente de călătorie
11 mai, ora 18:00 (Be) - Acte de stare civilă
15 iunie ora 18:00 (Be)- Acte notariale
Ar putea fi o imagine cu text care spune „ROMBEL Români Belgia dialogurile ROMBEL nline RomBel-Români în Belgia vă invită la Ora de consultanță consulară Dialog online în colaborare cu Secția Consulară a Ambasadei României la Bruxelles COMAA 2 13 aprilie, ora 18:00 -Documente de călătorie 11 mai, ora 18:00 -Acte de stare civilă 15 iunie, ora 18:00 -Acte notariale”

Vă mulțumim tuturor pentru participarea la acest prim eveniment din seria celor trei dedicate consultanței consulare. Sperăm că inițiativa lansată de ROMBEL pentru un dialog cu Secția Consulară a fost folositoare și că întrebările punctuale primite în prealabil și în timpul dialogului au găsit răspuns, prin colaborarea cu reprezentanții Secției consulare de la Bruxelles: E.S. Ministru Consilier Mariana Stoian și E.S. Ministru Plenipotențiar, Coordonator al Secției Consulare Oleg Ungureanu

Suntem bucuroși să vedem deschiderea și dialogul cu cetățenii, sperăm astfel ca aceste Dialoguri să fie organizate și în alte comunități ale românilor din alte țări. Lucrurile nu sunt perfecte, dar sunt perfectibile - și salutăm deschiderea, bunăvoința, puterea de muncă, empatia, dorința de a ajuta, în atâtea cazuri în care personalul secției consulare a fost în slujba cetateanului și în miez de noapte, deplasându-se la locuri de accident, în caz de repatriere sau din nefericire, în caz de deces, printr-o implicare personală în rezolvarea problemelor, cu toate restricțiile și rigorile impuse de legislația europeană, belgiană sau românească, după caz. Fiecare caz este individual, poveștile sunt personale - nu există soluție universală și astfel, un dialog între cetățeni și autoritatea statului român este important în găsirea unor soluții optime, acolo unde se poate.
 
Ne bucurăm că există dorința de a îmbunătăți colaborarea cu cetățenii români și suntem conștienți că oricâte eforturi sunt făcute, nu pot fi acoperite cerințele tuturor și putem continua să colaborăm constructiv, invitându-vă să participați alături de noi la următorul eveniment, care va avea loc pe data de 11 mai. 

Reamintim datele de contact 
Adresa: Secția Consulară - Boulevard du Régent, 47-48  - 1000, Bruxelles
Platforma E-consulat: https://econsulat.ro/
E-mail:  
           
 
Telefon: +32(0)2 347 53 38
              +32(0)2 345 00 40
Fax:       +32(0)2 343 69 35
Telefon programări servicii consulare: +32(0)2 346 98 14 DOAR în situațiile în care nu reușiți să vă programați pe econsulat.ro, de luni până joi, între orele 15:00 -17:00 și pentru cetățenii care sunt în imposibilitatea de a folosi internetul. Platforma ușurează tratarea la distanță a cazurilor și bineînțeles există și excepții, cazuri indivividuale, personale unde nu există șablon - în astfel de cazuri se discută și se vede unde și dacă se poate găsi soluția, rezolvarea. 
 
Facem în același timp și un apel către cetățenii români, să ne ajute cu feedback - cum li s-a rezolvat o problemă urgență?
📧 Vă invităm să adresați întrebările dumneavoastră pentru urmatoarele două evenimente la adresa de email:  
Mulțumim anticipat! Va rugăm, de asemenea, să recitiți articolul publicat de ROMBEL cu detalii și informații despre Secția Consulară: