Romania sarbatoreste cei 100 de ani de la Mare Unire, la Palatul Artelor Frumoase din.Bruxelles "BOZAR"

9  iunie 2018   19h 30- 22h

Un spectacol organizat de Grupul  Folcloric "Floare de Colt" si  Elena Holban, avand ca invitati, artisti ce au scris si vor scrie legenda in muzica

romaneasca.

 

https://www.bozar.be/fr/activities/142447-la-roumanie-musique-de-legende

Titus Andrei: "Jula este ultimul mare romantic în muzica noastră". "Este un fenomen şi ca popularitate, şi în ceea ce priveşte cariera lui de peste cinci decenii.”

De la 1 octombrie 1954 a intrat în echipa Teatrului Muzical "Nae Leonard" din Galați, secția estradă. Acolo  debutat în spectacolul "Sugestii și reclamații" cu piesele "E toamnă iar" și "Povestea cu Ileana Cosânzeana".

A colaborat apoi cu Teatrul "Constantin Tănase" din București și Teatrul "Fantasio" din Constanța, reușind să realizeze sute de reprezentații.

Primul single (realizat în 1966 împreună cu Ionel Miron) este urmat de alte 4 apariții personale, dintre care discul editat în 1968 înregistrează vânzări considerabile (conține piesele "Soția prietenului meu", "Floare albă din Pireu" și coveruri).

De-a lungul timpului a participat la festivaluri naționale și internaționale unde a câștigat mai multe premii: la Concursul de creație și Interpretare "Melodii '79", la Festivalul de la Berlin, apoi în Poznan, Polonia, Festivalul de muzica ușoară de la Mamaia. In anul 1998, la Constanța primește Diploma de Excelență la Festivalul Național al Teatrelor de Revistă, în anul 2000 obține Premiul Național de Revistă. În 2002 primește Diploma de Onoare în cadrul Galei Muzicii Ușoare Românești "O zi printre stele" a Ministerului Culturii și Cultelor. Tot în anul 2002 este desemnat Cetățean de Onoare al municipiului Galați.

După 2000 este prezentatorul emisiunii "Jula și prietenii", difuzată la TV Galați, unde sunt prezenți invitați de seamă din lumea muzicii ușoare și populare.

Într-o carieră de peste cinci decenii, Alexandru Jula a lansat sute de cântece, de cele mai diverse genuri: muzică din repertoriul internaţional, dar şi muzică etno, cântece de petrecere, romanţe şi muzică pentru copii.

CD-ul de colecţie cuprinde cele mai cunoscute şi iubite piese ale lui Alexandru Jula, printre care "Să nu spui iubirii adio nicicând", "Când liliacul va-n-flori din nou", "Glasul tău, numele tău", "Te ştiu de când e lumea", "Vorbeşte-mi de iubire", "Viaţa e un cântec", "Alergând după o stea", "Tributul iubirii", "Soţia prietenului meu", "Spune-mi ce vrei", "Mi-ai adus iar primavara" etc


Mariana Preda este un muzician roman stabilit în Amsterdam, Olanda. Până în prezent, a lansat trei albume muzicale, "Luna", "Sunrise" și " Untold Stories", cu eticheta discografica  MAP din Milano, Italia. Mariana a câștigat numeroase premii muzicale printer care se numără și Maria Tanase, Festivalul de Muzica Mamaia și primul loc la "Panfluit Concourse" din Olanda. Educația sa a fost îmbogățită de oameni de renume, precum Georghe Zamfir și Damian Draghici.

În anul 2016, Mariana a primit un premiu special la Palatul Parlamentului din București, o recunoaștere care îi răsplătește activitatea de promovare a naiului si culturii romanesti in  întreaga lume.

A sustinut  multe recitaluri si concerte  în mai  multe orașe din întreaga lume, cum ar fi București, Cluj, Milano, Roma, Amsterdam, Bruxelles, Londra, Havana, New York, Chicago, iar recent a susținut un concert pentru comunitatea românească din California, SUA.

In mai 2018 Mariana a absolvit  Conservatorul din Amsterdam pe nai classic, sub îndrumarea profesorului olandez Mathijs Koene.