Avem onoarea sa va invitam la dezbaterea organizata de către Asociația ETTW - Europeans Through The World și Asociația ROMBEL - Români în Belgia, la care vor participa membri ai guvernului român și deputați europeni, personal medical din România și din străinătate, reprezentanți ai ONG-urilor active în sistemul de sănătate.

Agenda evenimentului cuprinde trei secțiuni, cu sesiuni dedicate de Întrebări & răspunsuri:
* Pandemie și migrație inversă.
Brain Drain VS Brain Gain. Studiu de caz: România și migrația forței de muncă din domeniul sănătății în Europa. Mobilitatea pacientului în timpul pandemiei.
Feedback de la personalul medical care practică în prezent în România
Discuție deschisă privind oportunitățile de migrație inversată crescută a personalului medical: educație, formare și formare profesională în domeniul medical.
* Premisele pentru migrarea inversă:
Repatrierea prin antreprenoriat (whitecollar vs bluecollar / lucrători sezonieri)
* Rezultate. Observații de încheiere.

DESPRE NOI:
European Through The World -ETTW (http://www.euromonde.eu) a fost înființată în 1984 ca o federație internațională non-profit care promovează cooperarea între asociațiile europene de expatriați din sau în afara UE, reunind asociații de cetățeni și cetățeni ai UE, AELS și țările membre ale SEE. Acționează cu toate autoritățile relevante în calitate de purtător de cuvânt și apărător al expatriaților europeni pentru a-și proteja drepturile. ETTW studiază și publică publicații pe probleme comune asociațiilor europene de expatriați; stabilește și implementează un program pentru acțiuni comune, promovează studiul și cunoașterea drepturilor și obligațiilor expatriaților europeni.
RomBel - Români in Belgia (www.rombel.com) activează în Belgia de 19 ani, în principal prin acțiuni de integrare a cetățenilor români în societatea belgiană, prin relația cu autoritățile Regatului Belgiei și cu reprezentanții statul român din Regatul Belgiei. RomBel a editat două ediții din „Ghidul românului în Belgia” și în 2016 „Ghidul românului care se întoarce în România”.
RomBel a fost partener în programul Diaspora Start-Up prin programul „DIASPORA START-UP”, implementat în perioada 2017-2020 cu trei asociații din România, inclusiv liderul proiectului Asociatia Inceptus România, cu sediul în Cluj-Napoca. În 2020 RomBel a fost câștigătorul premiului ECAS - European Citizen Action Service- la categoria „Practici care vizează îmbunătățirea incluziunii sociale și culturale a cetățenilor mobili din UE”, fiind singura asociație românească din Europa selectată și finalistă. În perioada 2020-2024 RomBel este membru al Consiliului de administrație al ETTW.
Participarea este gratuita. inscrierea este obligatorie: 
 
Speakeri:

Pierre-Yves Le Borgn', Președinte, Europeans Throughout The World

Elina Pinto, Președinte, European Latvian Association

Dorin Fleseriu, Vice-președinte, RomBel

Oana Ursache, Secretar de Stat Departamentul pentru Românii de Pretutindeni

Natalia-Elena Intotero, Președinte, Comisia pentru educație, știință, tineret și sport a Camerei Deputaților, România

Marinescu Marian-Jean, MEP, Comisia BECA, Parlamentul European

Adelina Toncea, Fondator, Asociația Blondie

Horatiu Ioani, Neurochirurg, șeful Departamentului de Neurochirurgie al Spitalului

Colentina, fondator Medicentrum.ro, România

Roxana Sonea, Medic de familie, Rețeaua de Solidaritate, România

George Grădinariu, Specialist în chirurgie cardiacă, Scoția, Rețeaua de Solidaritate, România

Roxana Fediuc, Jurist, Rețeaua de Solidaritate, România

Mihaela Pârvu, Medicină internă și boli infecțioase, licențiată în New York, USA/România

Valentin Pârvu, Statistician Becton Dickinson & Co, colaborator graphs.ro