La multi ani, Romania! La multi ani, romani!
 
 
Anul acesta de Ziua Națională, cel mai important eveniment al românilor, ne va reuni in Belgia in data 4 decembrie 2021, pentru a ne sărbători tradițiile și identitatea în cadrul spectacolului „Mica Românie din Belgia”, la Bruxelles. Asociatia RomBel - Communauté roumaine en Belgique s-a alaturat, la propunerea Asociatiei RomEtoile, acestei initiative care a regrupat mai multe asociatii romanesti non profit cu sediul în Belgia, care propun si recitaluri ale unor artisti locali. RomBel si dl. Antonio Nyerjak vor aduce pe scena muzica folk. 
 
ALETHEIA ASBL - reprezentată de d-na Mirela Nita Sandu, il are ca invitat pe dl. Ionuț Petreacă;
DEMETRA - ASOCIAȚIA FEMEILOR ROMÂNCE din BELGIA, reprezentată de d-na Daniela Livia Bîciu, va avea invitată formația "Tineret" din Constanța;
RoATH ASBL - reprezentată de dl. Costel Naziru, din partea căreia va urca pe scenă formația "ACTUAL - Belgia";
ROMBEL ASBL, Communauté roumaine en Belgique- reprezentată de d-na Carmen Solomie, avându-l ca invitat pe dl. Antonio Nyerjak;
RomÉtoile ASBL, reprezentată de d-na Ramona Gabriela Bosca, alături de care va urca pe scenă dl. Iulian Ambrosie;
Români din Roeselare ASBL, reprezentată de d-l Pop Florin, va avea invitați pe dl. Florian Popa și pe dna. Mădălina Andreea Bucur.
 
Interpreții care vor urca pe scenă din partea asociațiilor vor fi acompaniați de Formația BestMusic: Ramona Bocioacă, Ciprian Mănăstireanu și Mihai Turcitu, cărora li se va alătura Mihai Onilă.
 
Spectacolul se va desfasura în Place de la Vaillance Bruxelles intre orele 10h00 - 20h00; locația este pusă la dispoziție de Primăria din Anderlecht, cu ajutorul d-nei Melania Cojocaru și a d-lui Guy Wilmart. Deschiderea va fi oficiată de E.S. doamna Andreea Păstârnac, Ambasador Extraordinar și Plenipotențiar al României în Regatul Belgiei, urmată de intervențiile d-lui Fabrice Cumps, primar al comunei Anderlecht și a d-lui Guy Wilmart, consilier la Departamentele Învățământ, Sănătate, Creșe și Evenimente din cadrul Primăriei Anderlecht.
 
Sponsorii care susțin financiar evenimentul „Mica Românie din Belgia” sunt: HINTEX - decoraţiuni interioare si ACN CONSULT - contabilitate și consultanță fiscală. Intregul concept grafic si realizarea materialelor publicitare sunt sponsorizate de MONA PRINT.
 
Conform ultimelor decizii ale autoritatilor federale si locale privind protecția împotriva contaminării cu virusul COVID-19, participarea la acest eveniment se va face strict în baza unui certificat COVID SAFE TICKET!
 
Vă așteptăm să dăm mână cu mână, să întindem hora celor cu inimă română!