Habibou spune că în ţara noastră există multă corupţie, la toate nivelurile.Fostul atacant francez al Stelei, Habib Habibou, a făcut recent câteva declaraţii cotidianului belgian La Meuse referitor la perioada petrecută în Ghencea şi la lucrurile urâte pe care le-a sesizat în fotbalul românesc. Contactat de ProSport, Habibou a acceptat să explice ceea ce l-a frapat în scurta perioadă petrecută în ţara noastră. Atacantul lui Charleroi a jucat la Steaua doar între ianuarie 2008-iunie 2008.

Habib, ai declarat în La Meuse că fotbalul românesc e plin de meciuri aranjate. Este adevărat?

Într-adevăr, am spus că sunt meciuri aranjate, în care sunt implicaţi şi conducători de cluburi şi jucători. Însă nu este singurul loc din lume unde se întâmplă aşa ceva. Tentaţia de a obţine o sumă mare de bani e uriaşă şi, cum sunt multe cluburi unde jucătorii câştigă puţin, nu trebuie să mire prea mult că îşi mai rotunjesc astfel veniturile.


Nu ai stat în România decât şase luni. Nu este totuşi o perioadă prea scurtă pentru a cunoaşte atât de multe dedesubturi?
Ca jucător nu ai nevoie neapărat să vorbeşti la perfecţie limba ţării unde evoluezi. Este limbajul fotbalului cel care îţi dă cele mai clare indicii. Nu ai cum să nu simţi ca jucător când o partidă nu se dispută corect.

"Steaua a jucat fotbal adevărat"


Te referi şi la meciurile Stelei?
Steaua este un mare club, unde m-am simţit foarte bine, chiar dacă am jucat prea puţin faţă de cât mi-am dorit, dar judecăţile mele nu vizează partidele susţinute de Steaua. Pur şi simplu, uitându-mă la meciuri, ca fotbalist ai ochiul format pentru a înţelege repede dacă acel meci se joacă pe bune sau nu.

Şi, totuşi, în La Meuse aţi spus că aţi avut impresia că odată aţi jucat cu Steaua un astfel de meci.
S-a înţeles greşit. La Steaua, obiectivele sunt clare, câştigarea de trofee, iar patronul e un personaj foarte ambiţios. Am spus că pe mine m-a surprins doar povestea aceea cu patronul alergând cu punga de bani pentru a-i plăti pe jucătorii de la Bistriţa să o bată pe Rapid. Dar la Steaua am jucat fotbal adevărat.

 

sursa: prosport.ro