Preşedintele Federaţiei internaţionale de fotbal (FIFA), Sepp Blatter, a declarat că o înţelegere prin care Europa să găzduiască ediţia din 2018 a Cupei Mondiale va fi negociată, printre ţările care şi-au anunţat intenţia de a candida aflându-se Rusia, Anglia şi, în comun, Spania-Portugalia şi Belgia-Olanda.

'Din discuţiile pe care le-am avut cu preşedintele Uniunii europene de fotbal, Michel Platini, în ultimele zile, la Moscova, va exista o singură candidatură europeană pentru Cupa Mondială din 2018', a spus Blatter, la Madrid. 'Încă nu s-a decis, dar această idee facilitează munca FIFA şi a Comitetului său executiv', a mai spus preşedintele forului mondial.

Australia, Japonia şi SUA sunt, de asemenea, candidate pentru ediţiile 2018-2022, în timp ce Coreea de Sud, Indonezia şi Qatar se află în cursă doar pentru turneul din 2022.

Blatter a precizat că documentaţia pentru candidaturi va trebui depusă până pe 14 mai la FIFA, aceasta va fi studiată până în iunie, după care va fi dată specialiştilor, pentru ca deciziua să fie luată la Zurich, în decembrie, de către FIFA, pentru ambele ediţii, 2018 şi 2022.

Spre deosebire de alte dăţi, Blatter, probabil influenţat şi de faptul că se afla la Madrid, după discuţia cu primul ministru spaniol Jose LUis Rodriguez Zapatero, a avut o altă abordare faţă de candidaturile comune: 'Istoria ne arată că în 2000 (Belgia-Olanda) şi 2008 (Austria-Elveţia), Campionatul european a constituit un mare succes'.

 

sursa adevarul>ro