Cea mai sigură companie aeriană din lume este British Airways, urmată de Air France-KLM şi compania germană Lufthansa. Potrivit Agenţiei de rating al transportului aerian (ATRA), ţara cu cele mai multe companii în topul celor mai sigure este America. Topul a fost întocmit pe baza a 15 criterii, printre care vârsta avioanelor din dotare sau componenţa flotei. În total, au fost testate 100 de companii aeriene, dar numai 44 au răspuns criteriilor cerute.

 

Astfel, companiile americane AMR Corporation, din care fac parte American Airlines şi American Eagles, precum şi Continental Airlines, Delta Airlines, Southwest Airlines, United Airlines şi US Airways sunt printre cele evaluate de agenţia de rating că fiind cele mai sigure din lume.

Singura reprezentată a continentului asiatic care apare în lista este Japan Airlines, scrie The Telegraph.

Reprezentanţii ATRA au declarat că experţii agenţiei consideră greşită ideea de a lua în calcul numai accidentele înregistrate de o companie sau alta. În opinia lor, nu mai puţin importante pentru securitatea zborurilor sunt elementele tehnice, umane sau organizatorice

 

sursa: adevarul.ro