Bradley Wiggins, câştigătorul ediţiei 2012 a Turului Franţei, ascunde în spate un destin dramatic.  Bradley Wiggins este fiul unui fost ciclist profesionist australian, Garry Wiggins, căzut însă în patima alcoolului şi a drogurilor. Bradley a fost abandonat de tată său încă din primii ani de viaţă, petrecuţi la Gent, în Belgia, dar s-a mutat alături de mamă şi de tatăl vitreg în Anglia. Asta nu înainte ca tatăl său natural, Garry Wiggins, să-l folosească drept cărăuş pentru droguri, câteva doze fiind ascunse în scutecele micuţului Bradley cu ocazia unui zbor din Belgia spre Australia! Mai târziu, când a început să se remarce în cursele profesioniste, Bradley Wiggins a fost de multe ori suspectat că se dopează, tocmai ţinând cont de faptele tatălui său, dar a ieşit "curat" la toate controloalele la care a fost supus.

"Dacă m-aş fi dopat, riscam să pierd totul: reputaţia, viaţa, familia, mariajul, casa. Tot ceea ce am realizat s-a datorat muncii mele. Lumea m-ar fi privit ca e un trişor când mi-aş fi luat copii de la şcoală", a declarat Bradley Wiggins pentru Daily Mail.

În 1997, pe când avea 17 ani, Bradley a primit un telefon de la tatăl său, prin care acesta şi-a cerut scuze pentru modul în care s-a comportat cu el şi cu mama sa.

"I-a părut rău? Nu a dat nici un semn timp de 14 ani, nici măcar o felicitare de Crăciun, şi dintr-o dată a sunat. Nu am fost impresionat, n-am simţit nimic pentru acest străin", a declarat Bradley Wiggins.
Premieră: Un englez va câştiga Turul Franţei

Bradley Wiggins, de la Sky a câştigat sâmbătă, la Chartres, a 19-a etapă a Turului Franţei, un contratimp pe distanţa de 53,5 kilometri, şi a rămas în posesia tricoului galben de lider. Prin succesul de ieri, Wiggins este virtual câştigător al celei mai importante competiţii cicliste a lumii.

realitatea.net