Pe rețeaua de socializare Facebook a fost inițiată o petiție pentru "scoaterea României din UE", o țară de "țigani, delincvenți și țigani".Pagina a strâns 417 likeuri în scurt timp și a declanșat o dezbatere virulentă. Zecile de mesaje rasiste sunt criticate de români și italieni deopotrivă."România, cu restricții de emigrare sau afară din Europa!", cere grupul de italieni care a creat petiția. Ei oferă zece motive pentru ieșirea României din UE, printre care cel mai important ar fi numărul mare de infracțiuni comise de imigranți români. Administratorii paginii au postat mai multe linkuri cu știri despre infracțiuni sau scandaluri în care au fost implicați români, culminând cu Nicolae Romulus Mailat, condamnat pe viață după uciderea unei italience.

În replică, românii se apără amintind cazul infirmierei românce Maricica Hahaianu, care a murit după ce a fost lovită cu pumnul de un italian, chiar într-o stație de metrou din Roma.

  • "Dacă îmi pică în mâini un român bastard îl fac să plătească pentru toţi!!!", amenință un italian.
  • "Nu îți plac românii, este dreptul tău. Dar nu ai niciun drept să te exprimi astfel, nicio lege din lume nu își permite! Nu mai generalizați, ura produce ură", scrie o româncă, indignată de mesajele rasiste.
evz.ro