Celebrul actor Gérard Depardieu s-a mutat în Belgia, în Néchin, un orăşel situat în apropierea graniţei. El îngroaşă rândurile francezilor bogaţi, mai mult sau mai puţin cunoscuţi, care dau bir cu fugiţii din calea superimpozitării averilor impuse de socialiştii lui Francois Hollande.Acum câteva luni, guvernul francez anunţa intenţia de a impozita cu 75% veniturile care depăşesc un milion de euro pe an. Primul om de afaceri care a luat atunci o poziţie tranşantă a fost liderul imperiului de lux LVMH, Bernard Arnault, care a declarat că va pleca din Franţa.


Polemica pe care acesta a iniţiat-o a alimentat un exod al francezilor cu conturi substanţiale. Ultimul care a părăsit legal ţara este actorul Gerard Depardieu, cunoscut pentru simpatiile sale faţă de fostul preşedinte Nicolas Sarkozy. De vinerea trecută, Depardieu s-a mutat în localitatea belgiană Néchin, aflată aproape de graniţa cu Franţa. A cumpărat şi o proprietate de 200.000 de euro.

Orăşelul Néchin a devenit noua patrie pentru mulţi francezi cu bani. 2.800 de persoane care au plecat din ţară din cauza taxelor mari s-au stabilit acolo. De pildă, în Belgia au ajuns membri ai familiei Mulliez, care controlează grupul Auchan, actriţa Emmanuelle Béart, cântăreţul Johnny Hollyday şi actorul Alain Delon.

 

money.ro