Up-date: Olanda va respecta ridicarea restricţiilor pentru muncitorii români de la 1 ianuarie 2014 şi va coopera cu Bucureştiul pentru a preveni exploatarea lor, a precizat, marţi, la solicitarea Mediafax, Ambasada Olandei.

"Olanda nu va încălca principiul liberei circulaţii pe piaţa muncii. Autorităţile olandeze vor corecta efectele secundare negative ale liberei circulaţii pe piaţa muncii şi, în acest sens, îşi vor întări cooperarea cu România pentru a rezolva problema angajaţilor de rea-credinţă şi pentru a preveni exploatarea muncitorilor", a declarat misiunea diplomatică, în replică la protestul liderului PVV Geert Wilders faţă de deschiderea frontierelor olandeze pentru muncitorii români şi bulgari, de la 1 ianuarie 2014.


Sursa: Realitatea


......

Liderul Partidului Libertatii (PVV, extrema dreapta) Geert Wilders a protestat luni la Ambasada României de la Haga faţă de deschiderea frontierelor olandeze pentru muncitorii români si bulgari, relateaza site-ul NLTimes.nl, citat de Mediafax.

Potrivit site-ului, Wilders a venit la ambasad
ă să inmâneze o scrisoare in care si-a exprimat ingrijorarea cu privire la venirea românilor si bulgarilor, care vor putea munci incepând de la 1 ianuarie 2014 fără restrictii pe piata olandeză. El a fost primit la ambasadă. Dupa intâlnire, liderul formatiunii antimigrare a declarat că a fost "primit bine" si ca românii l-au ascultat.

Liderul extremist a venit la ambasada cu un indicator rutier pe care se putea citi mesajul "Accesul interzis" in olandeza si rom
âna. Acestuia nu i s-a permis sa intre in ambasada cu indicatorul. Cand a sosit la sediul ambasadei, el a plasat semnul pe strada, in fata misiunii românesti.

Wilders a declarat ca la Haga are loc un "summit privind migrarea UE", a carui tema centrala priveste locurile de munca ce atrag imigranti.

Ministrul olandez pentru Afaceri Sociale Lodewijk "Asscher sa vina de la summitul european si sa spuna ca ne-am razgandit si ca romanii si bulgarii nu sunt bineveniti in Olanda dupa 1 ianuarie" 2014, a declarat Wilders pentru presa. Populatia olandeza este ingrijorata, aproape trei sferturi afirma ca se teme de o crestere a nivelului infractionalitatii si a presiunii asupra pietei muncii, a apreciat liderul PVV.

Seful campaniei pentru alegerile europene in cadrul Partidului Poporului pentru Libertate si Democratie (VVD, liberal), eurodeputatul Hans van Baalen, l-a criticat dur, luni, pe Wilders. El a declarat ca a privit protestul PVV la Ambasada Rom
âniei cu jena. "Aproape ca m-am asteptat sa aud sloganul 'Românii, afara'. Nu este absolut deloc modul in care ar trebui sa ne tratam in Europa", a comentat Van Baalen despre actiunea lui Wilders.

In opinia lui van Baalen, Wilders ii insulta pe romani si nu intelege ca o crestere economica ii ajuta atat pe rom
âni, cat si pe olandezi in Europa.

Sursa articolului: Hotnews