Pentru ei care se află în concediu în România, vă propunem ultimele locuri din Tabăra Medievală pentru Copii, o săptămână-n care vor învăţa în mod ludic, despre #România ⏬

Aflată în al treisprezecele
a an de activitate, Tabăra Medievală pentru Copii a făcut parte din vacanţa a peste 1800 de copii. Organizată în mod tradițional în zona Subcarpaților și în zona montană joasă, tabăra este o experienţă specială, educativă şi recreativă deopotrivă. Sub o atentă supraveghere, copiii au ocazia unică de a descoperi valorile cavalerismului medieval, transpunându-se în lumea poveştilor, atât de familiară vârstei lor. Au parte şi de relaxare, învăţând ceva nou în fiecare zi şi făcându-şi o mulţime de prieteni.
 
Ar putea fi o imagine cu 15 persoane, persoane în picioare şi în aer liber
Tabăra se desfășoară într-o vale cu climă blândă, străjuită de munții Leaota, pe teritoriul comunei Runcu (jud. Dâmbovița), la Pensiunea Leaota.
Anul acesta, tabăra este organizată în 4 serii a câte 28 – 32 de copii fiecare. Sunt primiți copii cu vârste cuprinse între 6 și 16 ani, în următoarele perioade:

Din punctul de vedere al cheltuielii bugetare, România nu a avut niciodată un guvern cu adevărat performant. De foarte multe ori a fost nevoie de rectificări bugetare suplimentare pentru că nu puține ministere nu erau capabile să cheltuiască bugetul repartizat. Nici măcar sistemul de penalități conform căruia „bugetul aferent anului următor este diminuat cu suma rămasă necheltuită la finele anului prezent” nu pare să îi mai sperie pe guvenanți, oricare ar fi fost aceștia. Cu toate acestea, există și excepții frumoase: iată că în acest an, cel mai performant minister din România este Ministerul pentru Românii de Pretutindeni.

Nedepunerea „Chestionarul pentru stabilirea rezidenţei persoanei fizice la plecarea din România” se sancţionează cu amendă de la 50-100 lei doar în cazul celor care pleacă din ţară după data de 1 ianuarie 2018 (v Codul de procedură fiscală, art. 336, alin. 3^1). Completarea şi depunerea Chestionarului la sediul ANAF din localitatea de domiciliu se face cu 30 de zile înaintea plecării, de către persoanele care părăsesc ţara pentru o perioadă mai mare de 183 de zile (6 luni).  Prevederile Codului de procedură fiscală pot fi consultate aici:

 


În urmă cu 10 ani, în 2007, Parlamentul României adopta Legea 299 privind sprijinul acordat românilor de pretutindeni. Conform articolului 8 din această LEGE, în vigoare, Parlamentul României are OBLIGAȚIA să organizeze, anual, Congresul Românilor de Pretutindeni.

Europeans Throughout The World (ETTW, www.euromonde.eu) organizația expatriaților europeni împreună cu RomBel - Români în Belgia (www.rombel.com) si celelalte organizații membre, lansează campania de crowdfounding pentru promovarea votului on-line (i-voting).
Obiectivul final este ca cei peste 80 de milioane de expatriații europeni, și implicit românii din diasporă, sa-și poată exercita dreptul la vot de oriunde din lume, fără constrângeri, on-line, prin internet.
Experienta votului în diaspora la alegerile prezidențiale din noiembrie 2014 a arătat limitările sistemului clasic de vot. Birocrația și nepopularitatea votului prin corespondență s-a probat în 2016. Estonia în schimb, votează on-line din 2005. Noi de ce nu o putem face? E timpul să cerem aleșilor nostri votul on-line.

In data de 13 iunie 2017 Consiliul Romanilor de Pretutindeni a dat curs invitatiei de a participa la intalnirea de lucru a Comisiei pentru comunităților de români