Parlamentul  României

S e  n  a  t

Comunicat de presă

Ieri seară, în cadrul unei emisiuni televizate, ministrul PSD Ioan Rus a avut o declarație halucinantă la adresa românilor din diaspora, jignindu-i într-un mod inacceptabil.

În consecință îi solicit primului-ministru Victor Viorel Ponta demiterea cu celeritate a ministrului Rus care a dovedit, prin declarația sa, o totală lipsă de respect față de cetățenii României, cei care trăiesc și muncesc, temporar, pretutindeni în lume, cei care contribuie major la stabilitatea economică și politică a statului nostru, cei care reprezintă principalul investitor în România, cei care, cu sacrificii inimaginabile încearcă să își construiască o viață demnă departe de țara în care s-au născut, departe de părinții care i-au crescut.

Guvernul PSD recidivează în promovarea unei atitudini discriminatorii și jignitoare la adresa românilor din diaspora și a familiilor acestora rămase în țară și continuă sa genereze rupturi ireversibile între România și cetățenii săi, cu o ură și desconsiderare inimaginabile.

Domnule Ioan Rus, sunteți prea mic pentru demnitatea pe care o ocupați, sunteți nevrednic de încrederea cu care ați fost investit ! După ce că îi izgoniți pe români din țara lor, după ce le interziceți drepturile fundamentale, după ce că nu faceți NIMIC pentru ca ei să revină acasă, vă permiteți să îi jigniți public în cel mai josnic mod ! Plecați din Guvern, domnule Rus, măcar în al doisprezecelea ceas arătați că aveți demnitate !

Viorel Badea,

Senator pentru românii din Europa şi Asia

Vicepreședinte al Comisiei românilor de pretutindeni