Grupul traducătorilor literari din limba română reuniți în jurul Institutului Cultural Român de la Bruxelles a lansat în septembrie 2015 revista de traduceri literare TRAutor.

Numărul inaugural zero a fost posibil grație eforturilor conjugate ale membrilor colegiului de redacție: Anita Natascia Bernacchia, Andrei-Paul Corescu și Mariano Martín Rodríguez, traducători literari din limba română în italiană, franceză, engleză și, respectiv, spaniolă. În prezent, grupul susținătorilor benevoli ai acestui proiect depășește 15 colaboratori, printre care traducătoriiSylvain Audet, Veronica Bălă, Jan Willem Bos, Corina Bucea, Constantin Dragoș, Laure Hinckel, Jan H. Mysjkin, Ivan Pilchin și graficienii Alexandru Cristian Săvescu și Tudor Ciprian Săvescu.


Colegiul de redacție invită traducătorii literari să formuleze propuneri de contribuții pentru constituirea numărului 1 al revistei, care va apărea în mai 2016. Tema numărului 1 este Literatura română din Republica Moldova. Contribuțiile pot fi trimise până la data de 31 martie 2016, la adresa de e-mail a redacției: . Toate textele originale și traducerile se supun criteriilor de selecție menționate în Ghidul de redactare al traducătorului, disponibil la cerere. Colaborarea este benevolă.

TRAutor este un proiect independent găzduit pe site-ul Institutului Cultural Român de la Bruxelles, care își propune să creeze punți între literaturile contemporane. Ritmul de apariție se dorește semestrial.

Necesitatea promovării literaturii române în spații multilingve, dar și utilitatea unei vitrine de expunere pentru tinerii traducători la început de carieră reprezintă unele dintre punctele de plecare ale reflecției care a dus la fondarea revistei.

Membrii colegiului de redacție așteaptă cu interes propunerile traducătorilor și rămân fideli ambiției de a apăra drepturile acestora și de a asigura continuitate editorială.

-sfârşit-

© grafică TRAutor: Alexandru Cristian Săvescu și Tudor Ciprian Săvescu

Notă pentru ziarişti: informaţii suplimentare şi cereri de interviuri la colegiul de redacție:r

Site internet: www.icr.ro/bruxelles_/

Facebook: TRAutor

TwitterTRAutor


Institut culturel roumain Bruxelles, membre d'EUNIC Bruxelles et d'EUNIC Netherlands
Roemeens Cultureel Instituut Brussel, lid van EUNIC Brussel en EUNIC Netherlands
107 Rue Gabrielle / Gabriellestraat 107 - 1180 Uccle / Ukkel