Lasand la o parte perioada comunista, de 26 de ani Televiziunea Romana este victima numirilor politice!

Este timpul ca politicul sa tina cont de interesele cetatenilor, cei care platesc taxe si impozite ca institutiile statului sa lucreze pentru cetateni nu impotriva lor.

Luni 11 aprilie 2016 parlamentul Romaniei a respins in Comisia de cultura cu 19 voturi impotriva si  18 pentru , propunerea CA al TVR pentru functia de presedinte al TVR. In votul in plen scorul a fost de 194 pentru numire si 113 impotriva fiind nevoie de jumatate plus unul din numarul deputatilor.

In concluzie Parlamentul a respins o sansa, poate ultima care ar putea salva TVR.

De aceea este nevoie de o mobilizare pentru ca politicul sa tina cont de criteriul competentei in numirea Presedintelui TVR.De ce Monica Ghiurco, ultima propunere a CA al TVR catre parlament este cea mai buna solutie:

- experienta 20 ani in jurnalism

- experienta in TVR redactor si producator de emisiuni,

- votata in consiliul de administratie de catre angajatii TVR si nu numita politic. ( 2 persoane din 13 sunt votate in CA de catre angajatii TVR ceilalti fiind numiti politic),

- integritate,

- a prezentat un plan concret de eficientizare si stopare a pierderilor TVR.


Aceasta petitie cere ca numirea Presedintelui TVR sa tina cont de criteriul competentei si sa numeasca mai ales inainte de alegeri o persoana echidistanta politic.

De aceea cerem ca Parlamentul Romaniei sa reia votul si sa numeasca propunere CA al TVR in persoana Monicai Ghiurco.

De asemenea cerem ca partidele care au votat impotriva sa-si reconsidere pozitia si sa demonstreze ca au respect pentru cei care i-au votat.

Petitia este disponibila online aici: http://www.petitieonline.com/je_suis_tvr