Ghidul de călătorie Lonely Planet plasează  oraşul flamand Gent, situat în estul Belgiei, în topul primelor zece oraşe din lume care merită vizitate. Pe fondul unei concurenţe acerbe, Gent a fost plasat pe locul 7 fiind unul din cele două oraşe care au reuşit performanţa de a fi incluse în acest top. Celalalt oraş inclus în top este Valencia. New York, ocupă primul loc. Conform autorilor ghidului oraşului Gent este cel mai bine păstrat secret al Europei.

 

 Informatiile de pe site-ul lor susţin că : "Aici un secret ascunde un alt secret: Gent ar putea fi cel mai bun oraş european la care nu v-aţi gândit să-l vizitaţi.  Gent se ascunde între trei oraşe mari , Bruxelles, Bruge şi Anvers. Majoritatea turiştilor care vin în Belgia trec în grabă pe lângă acest oraş şi nu văd decât fortificaţiile impunătoare ale Gării Sfântul Petru ".

"Cei care însă se dau jos din tren şi fac o plimbare de-a lungul râului Leie până în centrul istoric vor rămâne uimiţi. Aici se ascunde cele mai frumoasă  panoramă din Europa, râul, turlele şi casele vechi de secole împletindu-se miraculos.  Si acesta nu este singur lucru de admirat : Gent are una dintre scenele de festival cele mai dinamice din Europa , care cere atenţia vizitatorilor. Anul acesta un program major de reconstrucţie va fi conceput pentru a scoate în evidenţă zonele pietonale imense ".

Primarul oraşului, Daniel Termont (PS flamand), este bucuros de atenţia primită însă neagă că Gent este un secret pentru turişti. Conform spuselor sale oraşul a fost descoperit de foarte mulţi turişti , ceea ce înseamnă  că nu mai este "un secret".

 

 Top 10  Lonely Planet:


New York
Tangier
Tel Aviv
Wellington
Valencia
Iquitos
Ghent
Delhi
Newcastle
Chiang Mai

Talida Barbé