Se poate spune ca saptamana ce urmeaza este  printre  cele mai importante din tot anul in curs si este urmarita cu atentie  de catre toti cei ce studiaza evenimentele  sociale.

Astrologic vorbind, ne pregatim de inca o “intindere de coarda la maxim” intre doi grei ai zodiacului: pe data de 20 Mai 2013 avem un careu  perfect intre Uranus si Pluton!

Pentru cei ce nu stiu, acest careu (cuadratura) exista de foarte mult timp si  incordarea acestui aspect atinge cateodata  momente de maxima tensiune, ca cel de acum. Nu suntem la primul conflict, desigur, si  suntem chiar foarte departe de a fi  si la ultimul, caci aceste doua planete cu miscare lenta prin zodiac,  si deja in conflict dur, au mai   trecut la gesturi extreme  si pe 26 iunie 2012  sau pe 19 septembrie 2012.
Numai ca acum, de data acesta, situatia este un pic detensionata de alte influente benefice ce exista simultan, pe cer:  odata cu  intrarea Soarelui in Gemeni avem si  trigonul execelent dintre Soare si Luna din Balanta!

Dar ce este cu acest careu  dintre Uranus si Pluton?

În astrologie, aspectul pătrat dintre două planete ( careu sau cuadratura, cum mai este denumit) are loc atunci când două planete sunt la o distanță de 90 de grade.   Imginati-va un colt de casa in unghi de 90 de grade, unde, pe o parte sta o planeta, pe alta, cealalta. Nu numai ca nu se vad, dar nici nu “se inteleg prea bine”pentru ca ele se afla pe teritorii inamice, incompatibile.
Berbecul este zodie de Foc; Capricorul este de Pamant, iar intre aceste doua elemente, nu exista o buna intelegere.

Careurile cer acțiune și necesită un comportament participativ.
Dacă, de exemplu, aveți un careu în astrograma voastra, este întotdeauna cel mai bun  sfat acela de a utiliza energia sa , mai degrabă decât regretati ca o aveti;  deoarece aceasta va provoca numai disconfort dacă este neutilizata! In concluzie, aceasta energie dorește și are nevoie de muncă, de implicare.

Uranus  din Berbec  întoarce lucrurile cu susul în jos și oferă în general un semnal important de alarmă. Sub influența acestei planete, motivațiile pot fi schimbate și este căutata libertatea. Oamenii se străduiesc să scape de cătușele dure și în schimb caută să creeze noi forme de securitate și stabilitate în viața lor, fără sa le mai fie frică.  Cu Pluton din Cpricorn-  nu exista jumătăți de măsură, este planeta totul sau nimic. Cu Pluton nu ai decat un sens unic. Oportunități de curatare abunda sau de a clarifica ceea ce este cel mai util sau valid.  Cu precizie nemilos, tot ce este depășit sau nedorit va fi  aruncat, inlaturat. Si totul va dura  pana in 2015!

Doar cand ne gandim ca  este cea de-a 3-a cuadratura dintr-un total de 7... este greu sa intelegem ce poate urma!
Prima cuadratura a fost pe 26 iunie 2012- a coincis cu  suspendarea actualului presedinte al Romaniei, Traian Basescu.  Fix in data de 19 septembrie…vesti  cu conotatie financiara : Intrarea in insolventa a Combinatului Oltchim- Valcea! Sunt numai cateva exemple.

Ce va mai fi acum? Greu de spus.....
Pare ca fiecare  cuadratura  este acolo parca sa mai darame un mit si sa ne faca sa mai descoperim o dimensiune in plus, noi realitati in experientele pe care le traim.
Se pare ca toata seria aceasta este o scoala superioara " in 7 module", toate lectiile desfasurandu-se  intr-un ritm agresiv, rapid, cu extemporale grele!
Care este calificarea pe care trebuie sa o luam? Ce va scrie pe diplomele noastre  de viata din 2015 incolo?

Schimbari, insa, vor fi cu siguranta, si cu conotatie financiara. Peste tot in lume.  Este atacat Capricornul, care semnifica vechile forme de organizare. De unde? Din Berbec, care semnifica  noul. Berbecul este dotat de la mama natura cu o mare forta spontana (cea mai mare, dintre toate zodiile), iar aceasta forta, preluata de Uranus, va da nastere la idei noi si schimbari bruste. Lucruri care nu mai pot fi manageriate si cer o schimbare drastica de perspectiva.

Vom mai vorbi despre asta, desigur, caci urmatoarele aspecte tensionanate vor avea loc in datele: 1 Noiembrie 2013;  21 aprilie  si 15 Decembrie 2014; 17 Martie 2015.


Influenta acestui careu pentru fiecare zodie in parte!
Pentru cei ce va cunoasteti  aastrograma  va invit sa consultati horoscopul pentru zodia  ascendent*.

Berbec - Zodie sau Ascendent

Pentru acest semn careul ce se formeaza  este o luptă între auto-definire ca un individ și ca un profesionist. Uranus –Pluton activeaza in sectorul personal si al carierei.
Cu Uranus în Berbec pentru următoarii ani, nevoia de libertate de la ceva este convulsiva; face pate din telurile cele mai inalte.  Evadarea din atatea probleme  care au adus la constrangerea si  ingradirea sa este prioritatea si motivatia reala a dorintei de schimbare!
Concret,  poate fi vorba un loc de muncă care nu are prea multă libertate de acțiune, un sef care nu prețuieste, o companie  de la care nu  primeste toate beneficiile.
Tema de libertate și recuperare de energie interioara este puternica  aici și relațiile personale sunt un  teren delicat, dar atunci când ne dăm seama că dependența cuiva pe alții, este un bun  punct de pentru a analiza situatia.  
Peste toate acestea se  oferă aici o oportunitate de a privi înapoi catre istoria familiei  si puteti constata ca  aveti  abilitatea de a vindeca rănile vechi care împiedică progresul generațiilor vostre.           
De Marti, Soarele intra Gemeni si creaza un aspect favorabil cu Luna. Relațiile cu frații și surorile se pot  îmbunătăți în urmatoarea luna de zile. De  asemenea exista si posibilitatea de a îmbunătăți  nivelul de cunostinte și de a studia cu mai multă forta în profesia  avuta.  

Taur- Zodie sau Ascendent

Cuadratura  Uranus- Pluton de Luni, 20 mai,  este ca o coarda intinsa atât pentru convingerile personale și  cat si cele ale culturii din care provine un nativ, convingeri fata de care pana acum s-a simtit in conflict.  Lumea spirituală a intrat în viața taurilor  fie prin intermediul prietenilor, familiei, rudelor iar acest fapt a avut un impact major. Acum este in pragul de a deschide noi credințe, noi orizonturi spirituale. Pur si simplu vad  lumea altfel, dintr-o alta perspectiva  sau sunt  nevoiti acum sa considere lucruri noi, sa adopte idei noi legat de tot ce ii inconjoara.
Schimbarea este esentiala pentru acei nativi care nu si-au urmat indemnurile sufletului sau ale intuitiei, cei care nu au avut timp sau si-au acordat mult timp ascultatii constiintei si au actuionat strict sub indemnuri materiale, fiind manati de oportunitati finaciare. Este cumva, acum, necesitatea de a echilibra un camp necunoscut: acela al dezvoltarii personale, al spiritualitatii. Viziunea se schimba si cumva, aceleasi lucruri de pana acum sunt adoptate din cu totul si cu totul alta optica, ce nu se intrevedea sau nu se accepta. Dintr-o data, cea mai prosta idee cu catva timp in urma, devin acum cea mai buna!
De cand Soareleintra si el in Gemeni…..se deschid si oportunitati finaciare, dobandite din munca proprie; din creatia proprie  si acum  este un bun moment de a profita de ocazie pentru a  intreprinde masurile necesare ca lucrurile sa mearga  pe un fagas bun, ascendent.

Gemeni- Zodie sau Ascendent

Daca vorbim despre acesta cuadratura, ei bine… Uranus este in Berbec  si pulseaza  cumva dorința de a acționa pentru a îmbunătăți sau de a te implica profund comunitatea dincare faci parte, grupul, anturajul tau.  Este un sentiment foarte puternic de a te face vizibil aici. Cu Pluto în a opta casa astrala,  luptele au fost prin intermediul sau datorita unor mosteniri, datorii, bani comuni. Subiectele de discutie cu prietenii  sunt  banii sau mosenirile; cheltuielile sau chiar taxele pe care le aveti de onorat.  Lecția oferita de acesta cuadratura este tocmai ca  nu trebuie sa va bazati  pe banii altcuiva;  si  acest fapt va poate face sa va  schimbati modul in care va administrati veniturile si cum primiti ajutorul fata  sau de la persoanele protectoare, care incearca sa  va ajute.  Noroc ca pentru o luna de zile de acum inainte, soarele intra in zona nr 1 din astrograma, in zodia voastra, asadar va aduce un plus de stralucire si vitalitate. Cu cate planete sunt deja aici, trebuie sa faceti cumva ca luna ce urmeaza, sa fie luna voastra!


Rac- Zodie sau Ascendent

Acest semn este cu siguranta in  plus afectat de aceste probleme, în special nevoia de securitate ce deriva din doua mari sectoare: familie si cariera. Nimic nu este sigur în acest moment și din aceasta cauza, racii nu prea se pot relaxa. In cazul Racilor, capacitatea de a lua decizii este aparent condiționată de un altul: un  cuplu, un partener, un public, un coleg, o familie.
Zona profesionala este, de asemenea, afectată si unii  Racii  pot sa opteze pentru un soi de libertate ce pentru ei a constituit  o problemă în ultimii ani:  dacă sunteți un student -  vreti sa schimbati cumva regulile și reglementările de la colegiu sau universitate,  ca pareau  să va  împiedice progresul.
Dacă sunteți un profesionist- poti sa simti  dificultatea este de a te defini ca cine ești și de a găsi o modalitate de a se pronunța în propriul domeniul tau.
Dar, saptamana acesta Soarele se muta in Gemeni si,pentru voi, este inca un motiv de reflectare, de gandire, de intalnire cu lucrurile ascunse, pierdute, necunoscute sau neintelese pe deplin. Cumva, se deschide o perioada numai buna de meditatie fata de tot ce va doriti sa aveti si sa fiti.


Leu- Zodie sau Ascendent

Pentru voi, acesta cuadratura planeaza asupra a doua mari sectore: munca si banii  dobanditi impreuna cu partenererii vostrii  externi, chiar cei din strainatate.  
Pluto tranziteaza casa 6-a, ceea ce  a fost forțat să modifice viața de la locul de munca: asta poate insemna încorporarea de persoane noi sau  poate consta in  schimba complet  breasla.  …Ori, intoarcerea acasa, in tara de origine!  Lupta se da puternic mai ales aceea care isi castiga banii din colaborari din strainatate, lucreaza in strainatate;  cumva acesta impartire a drepturilor nu li se mai pare achitabila,  nu se mai face fata, nu se mai ating obiective si…. aici intervine cumva necesitatea schimbarii!
De cand Soarele intra in Gemeni, prietenii pot sa apara nou in viata voastra: sa va dea un sfat sau chiar o mana de ajutor, mai consistenta. Deveniti vizibili, implicati, sunteti tot mai activi in grupuri care va impartasesc acelasi ideal.  Dorinta de a afec parte dintr-un grup anume, dintr-o organizatie chiar si cu scop umanitar, poate fi foarte puternica.
Nu este exclus sa intalniti persoane noi care sa  joace un rolimportant in viata vioastra de acum inainte ori sa descoperiti  acum, mai mult ca niciiodata, pe cineva care sa va indrume unde aveti nevoie cu un simplu gest. Este momentul sa va intalniti mentori si persoane care va pot ajuta sa va orientate catre interesele voastre.

Fecioara- Zodie sau Ascendent

Tie, Uranus  iti configureaza sectorul  8 din astrograma, ceea ce semnifica banii dobanditi impreuna cu un partener e viata sau de afacere, mici le sume castigate extrajob, sponsorizarile, imprumuturile sau chiar mostenirile. Tot aici, Uranus  a “rasturnat”  si taxele si impozitele , a  impulsionat cheltuielile.  Lucrurile au avut tendinta sa capate instabilitate. Pluton este  din 2008 in zodia Capricorn si de atunci stim foarte bine ca a inceput declinul financiar pentru multi dintre noi. Cumva, dintr-o data, lucrurile pierdeau valoarea lor cunoscuta si era inlocuita cu alta. Motivul incepem sa il intelegem de abia acum, si poate nici acum… pe deplin.  
Cu Pluton in sectorul iubirilor, relatiilor cu copii, pasiunile in careu  cu acest Uranus care parca a taiat veniturile si le-a stramtorat ….  sacrificiile făcute și greutățile din trecut  v-au schimbat caracterul, iar aceasta a fost  o călătorie de transformare de neegalat.
Pluto in Capricorn forțează schimbarea  in plan sentimental si repercursiunile pot sa fie in relatia cu copii, dar si cu persoana iubita. Cu Uranus în casa a bunurilor comune, eliberarea de dependență economică, este, de asemenea, o temă  importanta pentru acest voi.  Saptamana acesta vine cu o oaza de relaxare:  Soarele din Gemeni va aduce posibilitatea de a accentua succesului profesional sau e ca călătorii pentru  afaceri. Cumva, sansele de a avea un success profesional cresc si proiectele voastre pot inregistra un success bine-meritat.


Balanta- Zodie sau Ascendent

Cu Uranus în semnul Berbecului  inca din din 2010, nevoia de libertate din  lanțurile de autoimpuse a fost, de asemenea, foarte puternice si  în multe cazuri  a  persistat sentimental ca  "celălalt" este cel care are nevoie  cu adevarat de spațiu. Din acest motiv… multe cupluri s-au separat și multe au fost consolidate in ultimii doi ani!
Obligațiile de familie au crescut  pentru Balante si… aici se află dificultatea! Balantele au acum de invata lectia eliberarii de barierele autoimpuse,  sa invete cumva sa slabeasca incordarea pentru a restaura linistea! Cu toate acestea, ele , unele dintre ele, se pot elibera de multe lucruri si unele dintre cauze sunt patrimoniul sau anumite bunuri imobile ce  nu mai pot fi administrate sau  pastrarea lor in continuare ridica costuri prea mari, dezechilibre din toate punctele de vedere.
Multe Balante vor avea de optat intre casnicie si bunuri imobiliare; cumva, cei ce au un credit ipotecar, decid in favoarea  familiei. Cumva, acest careu indeamna la cautarea altor solutii noi ce pana acum nu au fost puse in discutie! Cumva, cu totii putem vedea ca exista viata in continuare, mai linistita chiar, si prin adoptarea altor viziuni: totul este sa dam curs intuitiei sis a nu ne mai fie frica de nou!
Soarele din Gemeni, este in sectporul al 9-le si cumva, ii indeamna pe nativii balanta sa ia cu asalt cunoasterea spirituala, sa investeasca in dezvoltarea personala. Este ca o masura de preotectie impotriva tensiunilor prin care pot sa treaca, dobandind un nivel mai ridicat de intelepciune.

Scorpion- Zodie sau Ascendent

Cu Uranus în Berbec, in sectorul muncii, mulți Scorpioni s-au confruntat cu  puțina stabilitate în locurile lor de muncă sau  cu nevoia de a urma cursuri de scurtă durată pentru a-si ajusta necesitatile de o mai buna calificare, perfectionare,  la locul de munca.
Pentru mulți tineri problema a fost formarea lor comparativ cu activitatea lor de zi cu zi. Confruntarea dintre studii nu înseamnă neapărat libertatea profesională si aici  este… un subiect fierbinte!  Pentru mulți studenti, careul acesta  a însemnat pur și simplu o schimbare de  disciplina de studiu. Ideea de a  fi "independent"   in urma  studiilor facute , idee care a fost servita ca o regula….dintr-o data nu mai este asa; iar acesti tineri inteleg  cum sunt victime ale acestei crize financiare globale, a unor reguli impuse si dovedite ca fiind periculoase pentru existent lor.
Aici intervine necesitatea schimbatii  pentru un Scorpion: doreste cumva sa modifice tensiune dintre impunerea unor stardade inalte de studiu, eventual un parcurs care nu aduce satisfactii ci doat obligatii, si lipsa de recompense a acestui efort in cadrul muncii.
Soarele din Gemeni ii ajuta sa aiba parte de ajutor financiar extern, ca o finanatare  din partea altora si…. acest fapt le poate da curaj sa se avante catre  propriile lor pasiuni, sa le transforme in profesii.

Sagetator- Zodie sau Ascendent

Când vorbești cu un Sagetator, niciodată lucrurile par să meargă prost. Acest lucru se datorează optimismului cu care acest semn  poate transforma orice problema într-o evoluție binevenită. Tentația de a începe noi proiecte este un lucru pe care un Sagetator il simte  în mod constant. Reușesc întotdeauna să planifice o nouă aventură creativă, deoarece nu sunt interesați de rezultatul direct, in special, ci de  procesul de creație in sine.
Dar Pluto din Capricorn  cere unui Sagetator  sa- și apere situatiile  financiare  si il face pe acest nativ sa fie conștient, în multe cazuri, pentru prima dată de necesitatea de a recupera puterea sa economică.  Nu mai poate functiona ca pana acum; cumva acest balans trebuie echilibrat!   Aceia care au cautat doar satisfactii materiale la capatul tunelului, pot vedea cum drumul pana  la echilibru financiar poate trece prin creatie! Si pot  oferi creatia sa intregii omeniri, ea este o adevarata moneda valoroasa si aducatoare de recompense nesperate!
Cu Uranus in sectorul  creatiei, al  copiilor si iubirilor, nativul simte nevoia de eliberare, dar, si de  a găsi propria expresie creatoare și, în multe cazuri, descoperirea ei, de asemenea, devine o misiune personală pentru această viață.  Cu Soarele în Gemeni, în opoziție, dorința de a îmbunătăți relațiile personale vor fi intense, precum și posibilitatea de a intretine relatii cu oameni din alte culturi, civilizatii, medii diferite.


Capricorn- Zodie sau Ascendent

Un lucru bun trebuie cunoscut despre Capricorni: ca ei nu se relaxeaza niciodata cu adevarat si nu cred in distractii gratuite. Pentru ei, nimic nu vine fără effort!  Capricornul știe acest lucru foarte bine, astfel încât atunci când ajunge sa aiba de-a face cu acesta provocare…el este acolo sa depuna efortul necesar!  Si nu este usor deloc pentru aceasta zodie mai ales ca binecunoscuta noastra cuadratura dintre Uranus i Pluton ii vizeaza in mod direct: Pluton este in zodia lor, intinzand un arc incordat fata de bunurile lor  imobiliare.
Cu Pluton in zodia lor,  din 2008 au fost doi ani de schimbare profundă, de asumarea responsabilității și mai presus de toate de autodefinire. Pierderea controlului  asupra propriei existente , in tot ce contine ea,  este ceva ce Capricornul nu accepta ușor.  Cauta să fie în măsură să controleze realitatea oricui, chiar si pe a sa  și acum se dovedeste mai  dificil decât oricând!   Uranus nu are stabilitate si il loveste pe Capricorn exact in domeniul pentru care lupta cel mai mult: bunurile meteriale, acumularile de bunuri. Cumva, acesta cuadratura se exprima ca o schimbare de atitudine ce  se cere a fi operata  in legatura cu atasamentele materiale exagerate dar si   in autoritatea pe care Capricornul o exercita asupra altora, incercand sa controleze.
Sa  învețe să  delege sarcini, sa coopereze mai bine, sa lăse să curgă încredere ca si altul poate face o treaba la fel de bine ca si el… este cu siguranță una dintre lecțiile sale!  Capricornul invata ca se poate  trai si altfel decat stia el, mult mai linistit si mai relaxat. Din fericire pentru ce ce se preocupa de parcursul lor la locul de munca, Soarlele în Gemeni, cu Jupiter inca aici, poate aduce mai multe oportunitati  acestei zodii .

Varsator- Zodie sau Ascendent

Este întotdeauna greu să știi ce e în neregulă cu Varsatorul, ei sunt specialiști in a nu indica o emotie sau raționalizare. Încă au suferit consecințele acestui pătrat, și, în multe cazuri, este exprimat fizic  prin boală, fie internat in  spitale, fie….direct in atacuri depresive repetate!   Cu Uranus în Berbec, în casa a3-a, acvarii au trebuit să se confrunte cu necesitatea de a reînnoi mintea și deschide noi oportunități care îi ajută să se mute departe de poveștile lor obișnuite.
Cum Pluton tranziteaza casa a 12-lea, căutarea identității prin înțelegerea istoriei noastre ancestrale, rămâne o călătorie spirituală. Cauta tehnici de descoperire, dezvoltare interioara, vor sa intre  în contact cu ceea ce a existat înainte de noi, cei de azi si de acum,  astfel încât să poata  înțelege mai bine rolul nostru in umanitate.  Una dintre modalitățile de a elibera mintea incarcata  de accesoriile oferite de familie, media, societate este aruncarea  unei priviri atente catre tehnici terapeutice si spirituale. Varsatorii simt nevoia sa distribuie informatia, stirea, noutatea mai ales legat de trecutul umanitatii si….Uranus din Berbec, casa a 3-a a dat nastere unor forumuri, bloguri, intregi retele de socializare  noi in care aceste informatii circula liber. Uranus este pus in sectorul comunicarii pentru ca ei sunt nativii suficienti deschisi in fata cunoasterii civilizatiilor stravechi, conexiunilor cu forumurile superioare, cu fiintele intergalactice.  Cate astfel de site-uri nu-si dedica timp sa ne aduca marturii despre lucruri pe care ar fi trebuit sa le stim demult? Mai este cineva care crede ca Piramidele din Egipt sunt construite de oameni fara nici un scop? Aceasta este munca unui Varsator, desigur!   Jupiter, ca a fost  în Gemeni, si inca mai este, acum se adauga si Soarele, fac sa creasca creativitatea și  numarul ușilor deschise pentru relațiile cu persoanele mai tinere si a copiilor lor. Varsatorii au nevoia de schimbare si cuadratura acesta planeasa asupra redarii informatiilor obtinute la nivel subconstient.  Cumva, ceea ce ei cunosc, sa fie impartasit si altora!

Pesti- Zodie sau Ascendent

Pestii traiesc o situație specială, deoarece  fiecare  nativ Pesti care  astăzi e în viața,  niciodata nu a mai intampinat pe Neptun, stapanul sau, în semnul propriu.  Este impresionant pentru nativii din acest semn sa aiba parte de vizita domnitorului lor, in tara lor si cumva, acest eveniment este simtit, insa foarte putin inteles de catre nativi.  Intr-adevar, acesta este un moment decisiv pentru Pesti si poate Chiron aflat aici, de asemenea, poate  găsi formula pentru a vindeca rănile cele mai profunde ale lor, aducand pace si revelatie  in viata lor,  adevărata înțelegere a sufletului nostru.  Cumva,  faptul ca  suntem cu totii unul, va fi una dintre revelațiile din Neptun în domiciliul propriu!  
Cu Pluto in Capricorn in casa unsprezecea, lupta pentru comunitate și idealurile sale devine o luptă personală. Isi dau seama nu numai ei, dar fiecare din noi, ca un membru al comunității în care trăieste,ca avem puterea de a schimba ceva, de a face un front comun si de a avea o lupta comuna pentru bunastare.  Lupta cu autoritățile care guvernează comunitatea poate fi o modalitate de a valida sentimentul  de misiune în viață pe care nativii Pesti pot sa il resimta. Ei simt ca este de datoria lor sa faca ceva, cumva, ca o diferenta, ca un model se existent, de viata. Si stiu ca cu cat rasuna mai multe voci, cu atat materializarea acelui lucuri devine mai aproape de realitate.
Uranus în sectorul  finanțelor aduce  flexibilitate, nu neaparat nesiguranta;  putem spune ca că Uranus nu mai crede in onorarii fixe, in forme sau sisteme vechi de incasari.  Uranus aranjeaza cumva ca  fiecare castig sa ajunga la cei care lucrează pe cont propriu, independent,  si care pun in valoare talentele creative, cei care fac munca din pasiune si nu din obligatie sau necesitate.
Soarele din Gemeni, pentru urmatoarea luna de zile, ii conduce la îmbunătățirea condițiilor din imobil, casa; de la reconditionarea  pana la schimbarea lor totala. Este timpul jongleriilor imobiliare sau a  intoarcerii la vatra.


*Cei ce vor sa isi afle pozitiile exacte ale acestor doi astrii din temele natale, ascendetul,  ma pot contacta gratuit pe , trimitandu-mi datele natale complete: zi/luna/an;  ora si localitate de nastere.

O saptamana plina de revelatie si inspiratie va urez!
Horoscop oferit de Astrolog Otilia Mazilu

www.astropunct.blogspot.ro