Seara de 4 Mai la Espace Senghor incepand cu orele 19:30 este dedicata repertoriului pentru pian la 4 si 6 maini. Atmosfera este aceea a unui bar din anii ’20 in care shimmy-ul american ilustrat de Darius Milhaud in lucrarea Caramel mou lanseaza ritmul sau trepidant urmat de 6 Morceaux ale lui Sergei Rachmaninov, de Methrorhytmia lui Baynov, de Eric Satie si ale sale Morceaux en forme de poire, de Alfred Schnittke si al sau Hommage dedicat celor 3 mari compozitori : Stravinsky, Prokofiev et Shostakovich.

Le Bœuf Sur Le Toit (numit si Barul in care nimic nu se intampla -The nothing doing bar) in final de concert este un balet-pantomima pus in scena de Sonia Mariens, dansatoarele de la Créadanse si pianistele Ioana Mihai si Anemona Fortu.

Compus in anul 1920 de Darius Milhaud, acesta constituie un spectacol de avangarda care se inscrie in tentativa de a revolutiona teatrul si baletul traditional.

 

Jean Cocteau este libretistul si asistentul coregrafic. El imagineaza un bar american din perioada Prohibitiei in care un barman ofera cocktailuri tuturor clientilor pana la aparitia unui politist, moment in care barul se transforma in laptarie.

In ciuda pretinsei inocenţe, titlul reprezintă primul indiciu al atmosferei onirico-grotesti a acestei piese denumita farsa. Măştile, vulgaritatea actiunii, personajele comune, imbinarea dintre pantomima si dans, cel al femeilor jucand roluri masculine reprezinta tot atatea elemente de farsa care intra in acest spectacol nascut dintr-un spirit de contradictie.

Pret : 10€

Rezervari :  02 230 31 40

366 Chaussée de Wavre - 1040 Etterbeek