Cati nu viseaza la un job la UE... salar de la 2-3000 de euro in sus, taxe practic nule, job sigur, ferit inca de reducerile bugetare, intr-un mediu multinational si relevant in acelasi timp, tinand cont ca acolo se creioneaza pana la urma destinul Europei. Drumul insa pana in acest "paradis" e plin de bolovani pe care scrie "EPSO", si peste care nu multi reusesc sa treaca. Desi unii si-ar da toti banii pentru a-si pregati calea spre jobul de vis, cativa entuzasti s-au gandit sa impartaseasca cu altruism din experienta lor.

Recent Rombel a stat de vorba cu echipa epsotraining.eu  - un site care ofera gratuit informatii si exercitii
pregatitoare pentru competitiile pentru institutiile europene. Le-am pus cateva intrebari pentru a afla mai multe despre site si obiectivele lor...Rombel: De ce acest proiect?

Espotraining.eu: In primul rand am vrea sa mentionam ca nu avem nicio legatura cu EPSO - site-ul de recrutare pentru Institutiile Europene. Totusi, ne-am decis sa pornim acest proiect din pasiune si din dorinta de a da cat mai multe informatii despre concursurile organizate de Uniunea Europeana. Atunci cand am fost candidati pentru concursuri ne-am lovit de o mare problema: lipsa de informatii. Acum vrem ca cei ce vor sa urmeze aceasta cale sa aiba la dispozitie informatia necesara intr-o maniera structurata. De asemenea, vrem sa atragem in comunitatea noastra si pe candidatii care au devenit functionari ai Institutiilor Europene pentru a-si exprima parerea si a da sfaturi utile pregatirii pentru viitoarele competitii europene.

Rombel: Cu ce este diferit Epsotraining fata de celelalte site-uri care ofera servicii similare?

Espotraining.eu: Exista cateva site-uri specializate pe concursurile europene dar noi simtim ca putem aduce ceva in plus. De exemplu, exista un forum complet dedicat concursurilor EPSO, dar nu au si posibilitatea de a da teste. De asemenea, exista site-uri care ofera pachete de intrebari relevante examenelor, dar sunt contra-cost si cateodata nu sunt de cea mai buna calitate. De aceea, noi ne-am decis sa unificam toate instrumentele necesare prepararii pentru examen creand o platforma gratuita. Practic noi vrem sa oferim celor interesati o unealta pe care sa o dezvoltam conform nevoilor lor. Suntem la inceput de drum dar, cu rabdare, speram sa reusim.

Rombel: Care sunt serviciile oferite de voi?

Espotraining.eu: Am inceput prin creearea unui modul de test similar celui de la examenul propriu-zis astfel incat candidatul sa se familiarizeze cu interfata de examen si sa se descurce mai usor. Prin aceasta interfata am adaugat intrebari de rationament verbal si numeric precum si intrebari referitoare la diferite profiluri - audit, IT, drept, economie. Ca noutate am lansat de curand intrebarile de rationament abstract. Tot prin intermediul sitului, utilizatoii au posibilitatea de a adauga ei insisi intrebari in diferite categorii precum si a-si spune parerea referitor la intrebarile deja existente.


Rombel: Intrebarile de pe site-ul vostru de unde provin?

Espotraining.eu: Am incercat pe tot posibil sa avem pe site intrebari similare cu cele de la examen. Bineinteles, nu sunt exact
aceleasi dar respecta acelasi format si pana acum am primit numeroase opinii pozitive referitor la ce oferim.
Intrebarile mai sunt trimise atat de utilizatorii nostri cat si compuse de specialisti pe diverse domenii, pe care
ii platim din bugetul sitului.

Rombel: Cum vezi evolutia site-ului?

Espotraining.eu: In primul rand vom incerca sa acoperim complet nevoile pentru faza de preselectie a competitiilor, insemnand ca vom adauga si intrebari de rationament situational, dupa ce am lansat recent intrebarile de rationament abstract. Dupa aceasta, vom extinde site-ul astfel incat sa deserveasca si pe candidatii vorbitori de limba franceza. Ne vom concentra, de asemenea, si pe faza a doua a competitiei care presupune pe langa un interviu structurat si un studiu de caz pentru profilele cautate.

Rombel: In final, ne puteti spune cum ar trebui sa se pregateasca un candidat pentru a fi sigur de reusita?

Espotraining.eu: Niciodata nu poti fi sigur de reusita, dar te poti pregati pentru a-ti spori sansele. Sugestia noastra este sa rofitati de toate materialele disponibile si sa va informati in avans despre ce presupune aceasta competitie. Noi le uram succes tuturor implicati in competitiile EPSO.

Mult success baieti, din partea echipei Rombel, un alt fan al sloganului, informatia ar trebui sa fie gratis!