“Îmi doresc să fiu fericit!”
Foarte frumos, îmi spun la auzul acestei exclamaţii.
« Şi cum arată fericirea ? Cu ce se aseamănă ? Descrie-mi-o, să mă bucur împreună cu tine de fericirea ta ! »
Mă privi o secundă, lăsă ochii în pământ şi îmi şopti încurcat : « Nu ştiu… Cred că e… »

Fericirea este :
o cacofonie de claxoane pe arterele supraîncărcate ale capitalei Europei, când camioane bulgăreşti îşi croiesc drum printre benzile demarcate, trei deodată, ca să poată s-o ia la stânga ; când un motociclist temerar face slalom între maşinile congestionate de-a lungul şoselei ; când un taxi negru, fioros bolid împotmolit, cu avariile ticăind, îţi taie faţa şi-ţi face un semn obscen în oglinda retrovizoare fiindcă ai avut nesimţirea să îţi cumperi o maşină break şi nu un Smart şi deci nu are suficient loc să iasă pe banda de urgenţă şi din pricina ta va întârzia la aeroport ; când te uiţi la ceas şi pufăi a disperare că ai să ratezi din nou la şedinţa, când înjuri cu patos echipa care a planificat faimoasa reuniune fără să ia în considerare traficul la ore de vârf, când primeşti un telefon de la şcoală că ‘cel mic’ a căzut şi şi-a spart buza, ; când n-o poţi lua nici înainte, dar nici înapoi ; când pui frână cu disperare tocmai când sperai să se fi degajat traseul ; când cel din spate îţi face nervos semn cu faza lungă cât eşti de netot, cu întrebarea întipărită pe buze : « cin’ ţi-a mai dat şi ţie carnetu’ ?! » ; când baţi darabana nervos în volan, bei o gură din cafeaua pregătită cu grijă dinainte de purgatoriul dimineţii.


Când priveşti pe geam şi zăreşti pânza de păianjen prinsă măiastru pe oglinda retrovizoare, cu mărgele de rouă atârnând greoaie pe firele firave ; care oglindesc un răsărit în flăcări ; când tablouri cu personaje de basm se derulează în faţa ochilor minţii, când visezi o secundă la eroi şi prinţese, la poveşti de dragoste, ori la vacanţe de vis sub acelşi soare superb în alt colţ de planetă, călare pe un surf, ori lungit sub o umbrelă, făcând aerosoli, mirosind a mare şi a pescăruşi, a cafea proaspătă măcinată la Douwe Egberts.

Când te umpli de voioşie la amintirea ultimei peripeţii cu cortul, într-o dimineaţa la 5 în Ardeni şi râzi de unul singur, cu poftă, din toată inima; când adulmeci cu gândul aroma ierbii proaspete dimineaţa şi simţi cum te înfoi ca un fel de om al pădurilor capabil să răstorni tot ce ţi se pune în cale.
Când întinzi mâna spre butonul radioului şi te conectezi pe frecvenţa sufletului tău şi te legeni în ritmuri de latino, de « major laser », de hit-uri de vară.
Ca din senin puhoiul de autoturisme se pune în mişcare. Aluneci cu gloata, ca în fiecare dimineaţă, de ani de zile déjà, doar că azi eşti fericit într-un ambuteiaj.
Fericirea îţi este la îndemână !
Selena Ardelean

Selena Ardelean este autoarea „Vieţii in belj”, actualmente life coach, trainer, speaker; predă cursuri  de orientare socială imigranţilor în Belgia ca  freelance în colaborare cu EVA - Agentschap Inburgering en Integratie.

Ȋn paralel organizează traininguri Mastermind – “Devii ceea ce gândeşti”  în cadrul Inge Rock Academy, după cartea cu acelaşi nume pe care a tradus-o de curând în limba română, pregătește ateliere bazate pe gândirea pozitivă în cadrul Triple A Coaching (Training and Speaking).

De aceeaşi autoare : « Pozne cu Jmeke » (2001), « Cenuşă de jar » (2006)

Pentru cei atraşi de culoare, picturile  Selenei pot fi admirate in Galerie Perlezia, Kalenberg 37, 3210 Lubbeek pana pe 1 decembrie 2015Pentru detalii suplimentare , poate fi contactată prin e-mail :
http://selenaardelean.com/ro/