Proiectul "Parcours d'artistes" demarat de Asociatia EuropaNova Bruxelles​ si Mirela Nita Sandu si mediatizat de Asociatia "RomBel-Romani in Belgia" continua cu noi povesti pline de inspiratie. Astazi ne dam intalnire cu artista Alexandra Anghel Nastase, care pe langa pasiunea pentru pictura, aseaza pe primele locuri fotografia și literatura. Cea mai recenta expozitie a sa de la Bruxelles se numeste "Contemplatie cromatica", iar Alexandra spune ca a simtit chemarea catre desen, culoare de cand era mica si ca intotdeauna a visat sa devina pictorita. Un parcurs interesant, dupa studiile facute in Bucuresti si Bruxelles, artista afirma ca s-a perindat ani de zile între șevalet, arta publicitară și pictura murală.

De cât timp  pictați și în ce constǎ bagajul dvs. artistic ?

...răspunsul este de cind mă știu. Desenul și culorile (pictura, mai târziu) au fost activitățile mele zilnice. Având acces de mic copil la multe albume de arta (si pentru asta le mulțumesc părinților mei), a fost ușor sa îi “prind gustul” și sa încerc și să încep să o înțeleg încă de mică. Arta, in special pictura, a fost și va fi o fascinație constanta. De aici, parcursul a venit natural: am urmat Facultatea de arte N. Grigorescu din Bucuresti, la secția de grafica, apoi un master în grafica și design în Bruxelles la CAD (Collège d’architecture et design), apoi ani și ani m-am împărțit între șevalet, arta publicitară și pictura murală.

Ati putea sǎ-mi spuneți ce v-a împins cǎtre picturǎ ? Accesul, în copilǎrie, la albume de artǎ sau a mai fost ceva ?

Răspunsul este simplu! Părinții! M-au “scutit” în copilărie de jucării multe și nefolositoare, în schimb mi-au oferit sute de hârtii  și toate cele trebuincioase pentru a le umple de culoare si forme. Si, așa a început lungul meu parcurs în lumea fascinanta a artei.

Câte tablouri ați abandonat sau le-ați lǎsat neterminate ? Și cât timp petreceți în fața unei pânze ?

Nu foarte multe, dar suficiente. Am avut mereu oroarea lucrului neterminat. Astfel încât, într-un fel sau altul, după o vreme, am revenit asupra unora, ducându-le la o oarecare finalitate. De lucrat lucrez zile întregi la o pictură, chiar și săptămâni, mereu găsind ceva de schimbat, de adăugat. Nu m-am cronometrat niciodată, dar nu am lucrat vreodată mai putin de 4, 5 ore la rand. Odată intrată în mood-ul de pictat, cam uit de restul.

Care sunt subiectele sau temele de suflet și cum au evoluat pânzele dvs. de-a lungul anilor ?

Vreau sa cred ca am căpătat maturitate, odată cu trecerea anilor. Am încercat și încerc diverse tehnici, de la gravura (linogravura, litografie, xilogravura, etc), la desen și pictura în cele mai diverse tehnici. Pictura în acrilic insa mă “prinde” cel mai bine. Iar subiectul este mai mereu același: introspecția. Sunt intr-o continua căutare de sine, de aceea picturile mele, figurative sau abstracte, sunt exprimări în culoare ale stărilor personale, (mai calme sau mai agitate).

 Intregul interviu poate fi citit aici: Interviu EuropaNova/

Daca doriti sa urmariri pagina de artist: https://www.facebook.com/ArtworksByAlexa/

 May be a closeup of African daisy

May be art of African daisy