sigla

Informatii si documente utile

Ghidul romanului in Belgia

Stiri din Belgia si România

Intalniri si evenimente

FORUM de discutii

Integrare în Belgia

Intrebari frecvente

Transmisii TV live

Programe TV românesti online


ROMBEL ( www.rombel.com) - Români în Belgia, reprezinta cea mai larga comunitate virtuala a românilor din Belgia, având drept scop informarea si liberul schimb de informatii dintre acestia. Creat în anul 2002,

si numarand în prezent peste 10000 de membri (2015 ), ROMBEL foloseste ca suport internetul, cel mai rapid si practic mod de comunicare

între românii din diaspora, având o arie de acoperire si o audienta practic nelimitate.

În decursul celor 13 ani de existenta, ROMBEL a evoluat de la un grup de discutii catre un portal de comunicare si informare interactiva si ca reprezentant 'de facto' al comunitatii virtuale a românilor din Belgia. Prin membri sai, ROMBEL s-a implicat în mai multe actiuni caritabile, ajutând mai multi copii din România sa ajunga în Belgia la operatii medicale complexe, a ajutat la strângerea de ajutoare pentru victimele inundatiilor din România (2006) si a fondat primul Turneu de fotbal al Românilor din Diaspora (2006).

Evolutia si dinamica forumului s-a mutat rapid din spatiul virtual si în cel real, întâlniririle lunare ale românilor din Belgia organizate de Rombel adunând împreuna sute de români în diverse orase ale Belgiei.

Sunt notabile doua evenimente de traditie care se organizeaza neintrerupt de mai multi ani:

- Petrecerea anuala Rombel de Mos Nicolae care se desfasoara incepand cu 2003 in diverse locatii din Belgia, si care incearca sa refaca atmosfera romaneasca a sarbatorilor de iarna si sa aduca bucurii celor mici.


- Rombel Village, este sarbatoarea verii care se intinde pe perioada unui weekend in preajma  solstitiului de vara, la Lac de léau D'heure in apropiere de Charleroi, are loc neintrerupt din anul 2008. Este o iesire la iarba verde, cu cortul, alaturi de prieteni, muzica, foc de tabara si nenumarate gratare incinse, culminand cu petrecerea de sambata seara.


Începând din ianuarie 2008, Rombel transmite în direct în fiecare sâmbata si duminica slujba si evenimentele

religioase din Biserica Sf. Nicolae din Bruxelles, o premiera absoluta în diaspora româneasca.

In anul 2009 echipa Rombel a realizat si publicat "Ghidul Romanului in Belgia" atat in versiune on-line cat si tiparita, de asemenea o permiera in diaspora romaneasca de pe batranul continent. In anul 2013, a fost editata editia a II-a a ghidului, avand acum 200 de pagini de informatii utile pentru romanii sositi in Belgia.

Ghidul Romanului in Belgia - Editia 2009

Ghidul Romanului in Belgia - editia 2013Incepand cu 2014 organizeazam Dialogurile Rombel, un eveniment semestrial unde romanii au ocazia sa intre in dialog direct cu reprezentanti avizati din interiorul comunitatii in despre problemele lor stringente (integrare, drepturi, etc..).


Dorind sa-si pastreze în continuare caracterul independent si neconformist, ROMBEL va continua sa promoveze comunicarea, actiunile culturale, sportive si caritabile, organizate atât de noi cât si de alte organizatii partenere, pentru românii din diaspora si va continua sa promoveze imaginea României si românilor în Belgia si în lume.ROMBEL poate fi accesat la adresa: 
WWW.ROMBEL.COM sau WWW.ROMBEL.ORG. Pentru a ne contacta, pentru propuneri de colaborare, parteneriate sau pentru reclama pe RomBel (sponsorizare), 
e-mail: contact@rombel.com sau prin formularul on-line.