Circula prin târgul Bruxellului zvonul ca in curând se va deschide un nou magazin cu produse
românesti….. Am plecat pe urma acestui zvon si ne-am intâlnit cu « haiducul » ce-si va deschide magazinul, domnul Caragnopoulos Dimiter.

Domnule Caragnopoulos va rog pentru inceput sa dezvaluiti cititorilor RomBel, locatia acestui nou magazin si data inaugurarii….

Primul magazin din reteaua HAIDUC il inauguram sâmbata 14 martie. Adresa este Avenue Clemenceau 72, 1070, Anderlecht lânga piata "2 boi".

Spun primul pentru ca vom dezvolta o retea de magazine de proximitate in Belgia, Olanda si Luxemburg. Urmatorul magazin o sa fie cu specific traditional, ceva gen art&craft unde veti gasi artizanat, ii si vestimentatie populara, produse alimentare romanesti premium, in general pentru cadouri (branza de burduf in scoarta de brad, palinca si rachiu traditional in plosci de lemn lucrate manual,etc). O sa fie o locatie unde vrem sa promovam tot ce are mai bun in materie de traditie, România si nu urmarim neaparat profitul economic.

In acea zona mai sunt si alte magazine cu produse românesti….. Cum va veti diferentia de acestea, ce veti oferi in plus?

Vom incerca sa creem un pol de servicii. Pe lânga produsele alimentare avem deja un contract semnat cu o firma serioasa de coletarie cu 18 ani de activitate MATY EXPRESS ,deci veti putea in maxim o luna sa trimiteti sau sa receptionati direct la domiciliu pachete din România. In timp vom deschide deasemenea un ghiseu de transfer de bani si putin mai târziu un raion de macelarie cu produse proaspete si o patiserie.

Tinta dumneavoastra o reprezinta doar consumatorul de origina româna sau incercati si o promovare a produselor românesti catre toti potentialii clienti din Bruxelles?

Binenteles ca suntem focusati pe clientii români dar nu neglijam nici ceilalti clienti est europeni sau africani incercand sa avem produse basic pentru fiecare dintre ei. Sa nu uitam ca zona aceea de târg este un « melanj » de nationalitati care genereaza un consum fantastic.

Care sunt surprizele / promotiile cu care veti porni activitatea ? Cu ce doriti sa atrageti clientii inca din ziua deschiderii?

Din start vreau sa se stie ca nu suntem un magazin ieftin. Atuurile noastre sunt o selectie riguroasa de produse cu un raport calitate/pret bun. De asemenea varietatea de produse pe care nu o veti intalni la nici un magazin din Belgia plus o sala de vânzare generoasa care sa te imbie sa zabovesti la raft si sa ai timp sa-ti cântaresti optiunile de cumparare. Se evita astfel aglomeratia care este in alte parti si, nu in ultimul rând, programul flexibil: pentru inceput luni-vineri 10-18, sambata 8-18, duminica 8-16. In functie de cererea clientilor programul poate fi schimbat. Vor fi promotii saptamânale si degustari focusate pe anumite clase de produse. Practic acest magazin este unul pilot pentru a arata celor care deja desfasoara aceasta activitate sau vor sa investeasca in acest tip de activitate un model de urmat.

Daca nu este un « secret comercial » va rog sa ne dezvaluiti cateva dintre sursele dumneavoastra de aprovizionare…. Ce producatori din Romania veti promova in Bruxelles?

Magazinele noastre sunt prezente deja in Spania si Germania. Peste tot suntem clienti FOODEX si facem parte din programul de fidelizare al magazinelor FOODEX PARTNER. Speram ca modelul nostru de bussines si felul in care arata si functioneaza magazinele noastre sa determine si alte magazine sa adere la programul FOODEX PARTNER. Preturile vor fi mai mari decat la FOODEX, din motive economice in primul rând (chiria mare din acea zona, angajati, curent, consumabile) dar in limita bunului simt. Suntem o alternativa deasemenea viabila pentru cei ce doresc sa isi faca cumparaturile duminica. In concluzie, la noi veti regasi toti producatorii din Romania ce isi comercializeaza produsele in reteaua FOODEX.

Un mesaj de final pentru cititorii RomBel?

Va asteptam la cumparaturi intrun ambient modern, suntem atenti la sugestiile dumneavoastra si dorim sa aducem o bucata de Românie in casele dumneavoastra!

Va dorim succes si sa ne vedem cu bine la noul magazin HAIDUC!

Pentru RomBel
Cornel Radu Loghin
12 martie 2015