A aparut o noua lege intrata in vigoare de la 1 Ianuarie 2007,ce se refera la contractele de inchiriere si care obliga deopotriva pe chirias si proprietar la noi reguli.

Incepand cu 1 Ianuarie 2007 inregistrarea contractului de inchiriere de catre chirias sau proprietar este obligatorie.Desi aceasta regula a existat si pana acum nu a fost luata in serios pentru ca nu au existat sanctiuni.Din pacate de acum incolo se vor plati amenzi pentru nerespectarea obligatiilor ce revin deopotriva chiriasilor si proprietarilor.

Prin inregistrarea contractului de inchiriere ,chiriasul este protejat spre exemplu in cazul in care proprietarul doreste vanzarea imobilului.

Termenul pentru inregistrarea contractului de inchiriere este de doua luni de la data semnarii respectivului contract.Inregistrarea contractului este total gratuita.

Cei ce au semnat contractele de inchiriere inainte de 1 Ianuarie 2007 au timp sa inregistreze respectivele contracte pana cel mai tarziu la data de 30/6/2007 .

Birourile unde puteti inregistra contractele de inchiriere le puteti gasi AICI sau AICI iar pentru mai multe informatii puteti suna la numarul de telefon 02 572 57 57.

Succes!