Banner
Banner

  • Mărește dimensiunea fontului
  • Dimensiunea fontului normală
  • Micește dimensiunea fontului

Ceremonie de decorare a Spitalului Militar Reine Astrid de către ministrul român al apărării naţionale, domnul Mihnea Motoc (21 ianuarie 2016)

Email Imprimare PDF

La 21 ianuarie, domnul Mihnea Motoc, ministrul român al apărării naţionale, a efectuat o vizită la Spitalul Militar Reine Astrid din Bruxelles, unde sunt internate în prezent şapte victime ale incendiului din clubul Colectiv de la 30 octombrie 2015 şi unde doi foşti pacienţi continuă tratamentul ambulatoriu.

În semn de recunoştinţă a Guvernului României pentru profesionalismul şi dedicaţia personalului de la acest spital faţă de grupul pacienţilor români şi al însoţitorilor lor, ministrul român al apărării a acordat cu acest prilej decoraţia Emblema de Onoare a Armatei României Spitalului Militar Reine Astrid. Ministrul a decorat cu această distincţie mai mulţi medici şi membri ai personalului de specialitate care s-au implicat din primul moment în tratarea pacienţilor români, între care directorul Spitalului Militar Reine Astrid, colonel doctor Guy Borgers şi şeful Secţiei de Mari Arşi, colonel doctor Serge Jennes.

De asemenea, domnul ministru Mihnea Motoc i-a înmânat şefului Secţiei Mari Arşi o plachetă a Ministerului Apărării Naţionale în semn de distincţie particulară pentru întregul colectiv secţiei.

După încheierea ceremoniei, ministrul român al apărării naţionale a vizitat câţiva pacienţi şi a discutat cu familiile acestora despre evoluţia proceselor de vindecare şi perspectivele de recuperare pe mai departe, reasigurându-le de întreg sprijinul Guvernului României.

Informaţii suplimentare:

La 7 noiembrie 2015, 8 victime ale incendiului din Clubul Colectiv (Bucureşti, 30 octombrie 2015) au fost transferate la Spitalul Militar Reine Astrid din Bruxelles, Secţia Mari Arşi. În urma excelentei cooperări a autorităţilor române cu Spitalul Militar din Bruxelles, la 8 ianuarie a fost transferată la acest spital o altă pacientă victimă a incendiului, din Olanda. La 21 ianuarie a fost transferat un nou pacient, din România. În perioada 8 – 15 ianuarie, au fost externaţi trei pacienţi români din primul grup, dintre care doi continuă tratamentele la acelaşi spital, în regim ambulatoriu. Al treilea pacient revine periodic pentru tratament şi evaluare.

 


 

sursa: http://bruxelles.mae.ro/local-news/913

 
        
Decembrie 2018
Lu Ma Mi Jo Vi Du

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

31


Curs Valutar
RON - EUR 4.6605
RON - TRY 0.7646

Utilizatori

We have 177 guests and 0 members online