Banner
Banner

  • Mărește dimensiunea fontului
  • Dimensiunea fontului normală
  • Micește dimensiunea fontului

Diaspora sustine lupta anti-coruptie

Email Imprimare PDF

Ultimul raport al Comisiei europene cu privire la Mecanismul de Cooperare şi Verificare pentru România şi Bulgaria arată că România a ''continuat să facă progrese în direcția îndeplinirii obiectivelor de referință ale MCV''.

În același timp, raportul ne arată faptul că reformele sunt departe de a avea un caracter ireversibil şi că există puţine semnale din partea clasei politice în sensul susţinerii acestor reforme. Parlamentul rămâne cea mai criticată instituţie şi se pare că reprezintă un factor de instabilitate, nu de echilibru. Aşa cum indică raportul, ''faptul că mai multe dintre recomandările din raportul privind MCV din 2015 rămân valabile arată că reforma nu se bucură de consensul deplin necesar pentru asigurarea progresului durabil. Independența sistemului judiciar și respectarea hotărârilor judecătorești continuă să se confrunte cu provocări. Reforma codurilor penale este pusă sub semnul întrebării în Parlament. Deciziile adoptate de Parlament cu privire la faptul de a permite sau nu organelor de urmărire penală să îi trateze pe parlamentari ca pe niște cetățeni obișnuiți sunt în continuare lipsite de criterii obiective.

Există măsuri îmbunătățite de combatere a corupției generale, dar nu la scara și cu voința politică necesară pentru a remedia această problemă, care este recunoscută pe scară largă drept o problemă sistemică. Reforma sistemului judiciar și lupta împotriva corupției continuă să fie chestiuni importante pentru societatea românească, capabile să inspire demonstrații publice la scară largă, și este nevoie în continuare de sprijin pentru consolidarea reformei în vederea asigurării caracterului ireversibil al progreselor''.

 

Am ieşit în stradă pentru independenţa justiţiei, atunci când a fost nevoie. Credem că este esenţial ca reforma să continue sub monitorizarea MCV până în momentul în care vom fi siguri că pericolul întoarcerii României din drumul ei democratic şi european este înlăturat. Susţinem MCV şi lupta anti-corupţie. Acesta este mesajul nostru către Guvernul României şi către toţi cei implicaţi în acest proces.

(Ramona Strugariu)
 
        
Decembrie 2018
Lu Ma Mi Jo Vi Du

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

31


Curs Valutar
RON - EUR 4.6605
RON - TRY 0.7646

Utilizatori

We have 171 guests and 0 members online